STOFJES IN KLEI

Tijdens het textiel evenement aanstaande zaterdag 9 juni ’18 door en rondom het Weverijmuseum in Geldrop, geeft de Wiele creatief een aantal leuke en creatieve korte workshops. Ik neem een keramiekworkshop voor mijn rekening. 

Stoffen, kleedjes en ander textiel wordt in kleiplaten afgedrukt, met deze platen gaan we mensvormen maken die met kleurige engobes en glazuur beschilderd kunnen worden. Inspiratiebronnen: Afbeeldingen van kimono’s.  De kunstwerken zullen worden gedroogd en gebakken in het keramieklokaal van de Wiele en kun je t.z.t. weer ophalen. Voor volwassenen maar zeker ook geschikt voor kinderen. Prijs €21,- incl materiaal. Om zeker te zijn van een plekje kun je je opgeven via de Wiele: inschrijving keramiek-textielworkshop  Of je loopt binnen op de dag zelf (dan graag contant en gepast betalen). Om 11.00h en 13.00h start een workshopronde van ongeveer 2 uur, maar je kan ook tussendoor binnenlopen en aanschuiven als er plek is.

Het textielevenement begint zaterdag 9 juni om 10.30h en is rond 17.00h afgelopen. Adres: De Wiele Creatief/ Weverijmuseum/Centrum Hofdael, Molenstraat 19, 5664 HV Geldrop

KUNSTATELIER BLOK 3

STADSLANDSCHAPPEN

Stadslandschap 05

We gaan nog eens wat verder om ons heen kijken. Naar de stad om ons heen. Wat zie je als je op straat staat en om je heen kijkt? De wereld om ons heen is voor veel kunstenaars een grote bron van inspiratie.  Om te laten zien hoe mooi en goed die wereld is, of juist hoe lelijk en slecht. Of om een wereld te maken waarin ze zelf graag zouden willen leven, in de toekomst, of in het verleden. Voorbeeld: John Kórmeling ‘happy street’.
Voor de wereldtentoonstelling in Shanghai, China in 2010 heeft John Körmeling een kuntswerk gemaakt waar je doorheen kan lopen. Een stadslandschap met allemaal leuke en typische gebouwen van Nederland en dingen die de kunstenaar mooi of belangrijk vond. Voordat ze het kunstwerk van John Kormeling echt gingen bouwen heeft hij het in het klein uitgeprobeerd met allerlei materialen. Zo is het langzaam ontstaan. Met uitproberen ontdek je vaak toevallig goede dingen. Laat je eigen stadslandschap gewoon ontstaan in de klei niet te veel plannen en vooruit denken, durf het gewoon te maken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meer info over de les: 150329 Info Kunst atelier blok 3

KUNSTATELIER BLOK 2

STAPELDIEREN

Cobrabeesten 01

In het tweede blok van het kunstatelier hebben we gekeken hoe kunstenaars met dieren omgaan in hun werk. In de kunst krijgen de dieren vaak menselijke eigenschappen, bijvoorbeeld een kikker met een paraplu (Karel Appel). In een beeld of schilderij kan je alles bedenken en de dieren laten doen wat jij graag wil. Je kan ook de eigenschappen van verschillende dieren in een fantasiedier samen laten komen. Een leeuw met de nek van een giraffe, een vis met grote vleugels.

De keramiekopdracht was om te stapelen met kleine elementen, bolletjes en zo een fantasiedier te laten ontstaan. Welke eigenschappen en kenmerken laat je zien, heeft je dier vleugels of hele scherpe tanden of een lange staart. De resultaten waren verrassend!

Meer info over de les:  150329 INFO Kunst atelier blok 2 STAPELDIEREN

 

KUNSTATELIER BLOK 1

150319 Kunstatelier - schetsen op stenen

Het Kunstatelier is in volle gang, er hebben zich 24 kinderen aangemeld die zich met veel enthousiasme op het eerste lesblok gestort hebben: ZELFPORTRET. Handig zo leerden we meteen elkaar een  beetje kennen. Met elke les een kleine vingeroefening voorafgaand aan de echte opdracht mochten de kinderen een zelfportret schetsen op een kiezel. Wat heb je nodig om het op een gezicht te laten lijken? Het heeft ook veel meer kanten zo’n steen dan bijvoorbeeld het papier waar we de vorige week een hoofd op uit gingen proberen. Picasso maakte ook gezichten van meerdere kanten, de les van Iris heeft Picasso als inspiratie. Beeldhouwers werken altijd van alle kanten aan hun beeld, goede oefening dus!

150319 Kunstatelier met Caroline 01

In mijn keramieklessen gingen de kinderen van een bonk klei een hoofd met een geheim maken, eigenlijk een doosje met een deksel waar ze straks geheime dingetjes in kunnen bewaren. De resultaten van  de eerste lessen staan te drogen in mijn atelier, nog even geduld en dan kunnen ze in de oven. We hebben met zwarte klei gewerkt die gestookt wordt op 1100 graden. Ben benieuwd hoe het resultaat van de glaskraaltjes en vermicelli letters gaat worden!!

150319 KUNSTATELIER - koppen met een geheim

Meer info over de les: Info Kunstatelier blok1: ZELFPORTRET

KLEI IN DE KLAS

Vanochtend groep 5 van de Trudoschool in Eindhoven blij gemaakt met de gebakken en geglazuurde resultaten van hun workshop in de klas 19 november: DOOSJES VAN KERAMIEK. We hebben toen uit een blok klei een doosje (met scharnier) gemaakt. Wat hebben de kinderen hard gewerkt en wat een enthousiasme. Van tevoren heeft de juf mijn lesbrieven over bewaren en klei in de klas behandeld en op de dag zelf heb ik nog een heleboel voorbeelden uit mijn schatkist laten zien.

CAROLINE PEETERS - compilatie workshop doosje LOWRES

NIEUWE DATA SLINGERTOUW

HANDEN UIT DE MOUWEN IN HET ATELIER MET IRIS EN CAROLINE

slingertouw - iene biemans zw

Verzamel jij ook graag bijzondere dingen?
In deze cursus bouw je met verschillende technieken en materialen een KUNSTWERK waarin je jouw persoonlijke spulletjes een plekje kunt geven. We werken onder andere met: karton, touw, klei en vilt. En elke week laten we iets zien van een bijzondere kunstenaar.

Het plan is samen met jou ook een EXPOSITIE voor te bereiden waar je je kunstwerk aan je familie en vrienden zult kunnen laten zien (na de cursus). Daarna neem je je kunstwerk natuurlijk mee naar huis.

De cursus bestaat uit 6 lessen en wordt één keer per week gegeven op dinsdagmiddag of donderdagmiddag. Er is ruimte voor 6-8 kids van groep 4-8. Het zou fijn zijn als je aangeeft welke dag je voorkeur heeft en of je
ook op de andere dag zou kunnen? De dag met de meeste aanmeldingen
wordt de cursus dag. Laat je ons iets weten vóór 31 oktober?

DOOR WIE:
Iris Verbakel (vakdocent, kunstenaar, www.kunstjuf.net) en
Caroline Peeters (keramiekdocent, kunstenaar, www.carolinepeeters.nl)

DAG:
di 11 nov – 18 nov – 25 nov – 2 dec – 9 dec – 16 dec 2014
OF
don 6 nov -13 nov – 20 nov – 27 nov – 4 dec – 11 dec 2014

TIJD: 15.30h – 17.30h
WAAR: Piuslaan 157 (aan de rondweg tegenover b.s. de Wilakkers)
PRIJS: €60,- p/p voor 6 lessen, incl. materiaal, drinken en wat lekkers
AANMELDEN OF INFO: info@carolinepeeters.nl/info@kunstjuf.com

KUNSTPROJECT VOOR KIDS: SLINGERTOUW

HANDEN UIT DE MOUWEN IN HET ATELIER MET IRIS EN CAROLINE

slingertouw - iene biemans zw

Heb jij ook zoveel bijzondere dingen die je graag wilt bewaren? In deze cursus bouw je met verschillende technieken een KUNSTWERK waarin je jouw persoonlijke spulletjes een plekje kunt geven: je eigen SLINGERTOUW. (Naar het gedicht van Ienne Biemans, Plint)

Aan het eind van de cursus organiseren we samen met jou een EXPOSITIE waar je je kunstwerk aan je familie en vrienden kunt laten
zien. Daarna neem je je eigen slingertouw natuurlijk mee naar huis.

De cursus bestaat uit 6 lessen en wordt één keer per week gegeven op woensdagmiddag. Het atelier is aan de Piuslaan tegenover Basisschool de Wilakkers. Voordat we beginnen drinken we wat limonade en eten we een koekje. Er is ruimte voor 6-8 kids in de leeftijd van 10-13 jaar.

Door wie:
Iris Verbakel (vakdocent, kunstenaar, www.kunstjuf.net) en
Caroline Peeters (keramiekdocent, kunstenaar, www.carolinepeeters.nl)
Dag: woe 10 sept – 17 sept – 1 okt – 8 okt – 15 okt – 29 okt 2014
Tijd: 15.30h – 17.30h
Locatie: Piuslaan 157 (tegenover de Wilakkers)
Onkosten: €60,- per kind voor 6 lessen, incl. materiaal
Aanmelden of meer info: info@carolinepeeters.nl