WORKSHOP MIJMERDOOSJE MAKEN

131124 CAROLINE PEETERS - voorbeeld mijmerdoosje

Via een presentatie in woord en beeld over bewaren en herinneren, langs een aantal inspirerende manieren van bewaren, naar het (zelf) uitwerken en maken van een mijmerdoosje in keramiek.

KERAMIEK WORKSHOP VOOR VOLWASSENEN

KOSTEN: 80,00 EURO (incl 21% BTW) per persoon, inclusief materiaal,
stookkosten en koffie en thee met koekjes voor tussendoor, excl lunch.

GROEPSGROOTTE: min. 4 personen, bij meer dan 6 personen wijk ik uit naar een alternatieve locatie.

DUUR, WAAR EN WANNEER: het geheel duurt een hele dag en wordt in
overleg afgesproken. Locatie: mijn atelier aan de Piuslaan (Eindhoven) of op
een eigen locatie.

Wil je meer info, of iets afspreken? Neem contact met me op: info@carolinepeeters.nl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

KUNST & ALLERZIELEN EINDHOVEN ’13

Op 2 november is de tweede editie van Kunst& Allerzielen Eindhoven geweest. Op begraafplaats De Oude Toren was weer een route uitgezet langs diverse activiteiten en installaties van kunstenaars.

Mijn deelname dit jaar bestond uit mijn drie beelden voor de SEKIMORI ISHI MODERNE tentoonstelling, die deze periode tijdelijk in opslag is. De thematiek van de japanse grenssteen uit de tentoonstelling past perfect bij de boodschap van Allerzielen:

131102-CAROLINEPEETERS-sekimori-ishi-op-allerzielen

De drie hier getoonde beelden zijn mijn inzending voor de reizende expositie SEKIMORI-ISHI MODERNE. In deze expositie tonen 20 Europese kunstenaars de symboliek van SEKIMORI ISHI, het Japanse symbool voor grenssteen: Een steen kruislings omwonden met touw maakt op subtiele wijze duidelijk een pad niet te betreden. Een Japanse traditie uit de 16e eeuw op een nieuwe manier verbeeld.

Vanuit de thematiek van SEKIMORI ISHI heb ik de beelden een functie gegeven. Het zijn GIDSEN, die bezoekers de goede weg wijzen. De vorm verbeeldt het samenkomen van verschillende richtingen en markeert tegelijkertijd de plek en het moment door het uitstralen van standvastigheid, ‘twee voeten in de aarde’. De SEKIMORI ISHI is een steen die gevonden is op de plek waar hij ook gebruikt wordt. In deze traditie wil ik mijn GIDSEN ook verbinden met hun omgeving en met de mensen die op hun pad komen: Elke GIDS heeft een nis of holte waar bloemetjes, steentjes of takjes in gelegd kunnen worden. BEZOEKERS ZIJN UITGENODIG IETS ÍN OF ÓP DE GIDSEN TE PLAATSEN. Zo vormen de beelden een rustplek, een reden om even stil te staan en na te denken en wachten ze rustig en geduldig tot je weer verder kunt.

Meer beelden van de avond op: www.skae.nl

WORKSHOP BIJ DE KOPLOPER

131124-CAROLINE-PEETERS-mijmerdoosje-bij-de-koploper-2

Het weekend van 23 en 24 november ’13 heb ik een workshop voor volwassenen mogen geven bij DE KOPLOPER in Harelbeeke (BE). De cursisten hebben een kleine mijmerdoos gemaakt, met een mini-familiejuweel erin. De cursisten waren erg vaardig en enthousiast en gaven een geheel eigen draai aan hun mijmerdoosje. Meer info over de Koploper: www.dekoploper.be

OLYMPUS DIGITAL CAMERA