KUNSTATELIER BLOK 1

150319 Kunstatelier - schetsen op stenen

Het Kunstatelier is in volle gang, er hebben zich 24 kinderen aangemeld die zich met veel enthousiasme op het eerste lesblok gestort hebben: ZELFPORTRET. Handig zo leerden we meteen elkaar een  beetje kennen. Met elke les een kleine vingeroefening voorafgaand aan de echte opdracht mochten de kinderen een zelfportret schetsen op een kiezel. Wat heb je nodig om het op een gezicht te laten lijken? Het heeft ook veel meer kanten zo’n steen dan bijvoorbeeld het papier waar we de vorige week een hoofd op uit gingen proberen. Picasso maakte ook gezichten van meerdere kanten, de les van Iris heeft Picasso als inspiratie. Beeldhouwers werken altijd van alle kanten aan hun beeld, goede oefening dus!

150319 Kunstatelier met Caroline 01

In mijn keramieklessen gingen de kinderen van een bonk klei een hoofd met een geheim maken, eigenlijk een doosje met een deksel waar ze straks geheime dingetjes in kunnen bewaren. De resultaten van  de eerste lessen staan te drogen in mijn atelier, nog even geduld en dan kunnen ze in de oven. We hebben met zwarte klei gewerkt die gestookt wordt op 1100 graden. Ben benieuwd hoe het resultaat van de glaskraaltjes en vermicelli letters gaat worden!!

150319 KUNSTATELIER - koppen met een geheim

Meer info over de les: Info Kunstatelier blok1: ZELFPORTRET

SAMEN MAKEN

DE KNEEPJES VAN HET LEVEN

150112 CAROLINE PEETERS - kneepje 1

Ter gelegenheid van de open dag zaterdag 21 maart in Vitalis Revalidatie Eindhoven locatie Brunswijck,  van 10.30h – 12.30h en 13.30h – 15.30h ben ik gevraagd samen met bewoners, begeleiders, vrijwilligers en bezoekers een kunstwerk te maken.

Uitgangspunt voor het kunstwerk is d.m.v. (revalidatie) oefeningen voor de hand, ruimtelijke vormen in klei laten ontstaan. De handen gaan aan het werk om de klei te (ver)vormen: er kan geoefend worden op de kracht in de hand (knijpen met één of twee handen) en daarnaast wordt door bewegingen als rollen en prikken, de fijne motoriek van de hand getraind.

De aldus ontstane vormen (op zichzelf al mini kunstwerkjes) bevestig ik  na het bakken en glazuren met koord of touw aan een grote keramische ring die aan de muur gehangen kan worden. Samen vormen al die kneepjes een krachtig kunstwerk.

150112 CAROLINE PEETERS - kneepje comp

Meer info over de open dag: http://www.vitalisgroep.nl/nieuws/laatste-nieuws/item/open-dag-zaterdag-21-maart-in-vitalis-revalidatie-eindhoven-locatie-brunswijck.html

VINGER OEFENINGEN

compilatie kommen

Naar aanleiding van een opdracht voor een salade kom verschillende kommen uitgeprobeerd. Leuke vormstudie, hoe houd je rond echt rond. Maar ook meteen een goede test voor het gebruik van gezeefd slib over de nieuwe zwarte klei heen. Ik ben nu eindelijk heel tevreden over de huid van Creaton 376. Het vraagt even wat werk: glad maken van de onderlaag, drie keer slib opbrengen met tussendoor glad smeren /polijsten, maar het resultaat is errug mooi! Nu is de lichte chamotte niet meer te zien na het stoken. Gestookt op 1210 graden, verschillende (proefjes) groene koper glazuur is na de eerste stook aangebracht op witte engobe.

kommen

SAMEN ÉÉN KUNSTWERK

BLOEMENTUIN VOOR ELLOCAROLINE PEETERS - ello samen inéén

Voor de 50-jarige bruiloft van mijn oom en tante hebben we met alle gasten (bijna 100!!) een prachtig kunstwerk gemaakt. Wat een inspiratie en lol heeft iedereen gehad. En wat is het mooi geworden. Iedereen bedankt voor zijn inzet!

De kom heeft een doorsnede van ongeveer 27 cm, witte klei met paarlemoer glazuur en her en der wat accenten met engobes onder de glazuur. Buitenzijde (onder) groen engobe.

Meer info of ook een kunstwerk samen maken? Info@carolinepeeters.nl of 06 38813484. meer voorbeelden: samen één kunstwerk