NIEUWE WORKSHOP DATA

Veel inspiratie opgedaan in de zomer en zin om zelf aan de slag te gaan? Voor de komende maanden heb ik weer een hele rits data geprikt waarop workshops afgesproken kunnen worden.

Je kunt zelf een groep samenstellen en hiervoor een afspraak met mij maken (alle workshops), of je kunt je individueel inschrijven voor de workshop ‘DOOSJE VAN KERAMIEK‘ op de volgende data in 2015. De workshop gaat door vanaf 4 personen:

  • di 15, woe 16,  don 17 sept, ’15
  • di 22 + woe 23 + do 24 + vrij 25 + zat 26 + zon 27
  • vr 2 okt
  • vrij 9 okt + zat 10 okt
  • zo 11 okt = VOL
  • vrij 16 + zat 17 + zon 18 okt
  • vrij 23 + zat 24 + zon 25 okt
  • vrij 30 + zat 31 okt

Hier nog even een leuke foto van het mooie resultaat van de laatste groep van vóór de vakantie:

MEER KUNST IN FORT ALTENA

!!! WEGENS SUCCES VERLENGD !!!
We mogen nog een weekend blijven in Fort Altena.

VERRASSENDE KUNST IN FORT ALTENA,
22 en 23 augustus van 12.00h tot 17.00h, GRATIS TOEGANG

150813 CAROLINE PEETERS - fort altena heavy flower on the tree 3 lowrea

PERSBERICHT: Werkendam – Fort Altena, doet er komend weekend nog een cultureel schepje bovenop. Daar is zaterdag 22 en zondag 23 augustus tussen 12.00 uur en 17.00 uur een doorlopende expositie te bezichtigen van vier kunstenaars. De toegang voor deze expositie is gratis.

In de remise D van het Fort presenteren drie kunstenaars hun werk: Caroline Peeters uit Eindhoven.  Haar werk ontstaat vanuit haar fascinatie voor bewaren. Doosachtige, handgemaakte objecten en sieraden van keramiek. Piet Versteeg beeldhouwer uit Hank, hij toont zijn werk en is zeer breed georiënteerd. Hij is onder andere geïnspireerd door de Shona kunst uit Zimbawe. Mia van Hasselt uit Giessenburg zij exposeert haar verrassende abstracte kunstwerken. Zij werkt voornamelijk met hout, acrylic/gips, purschuim;

In het torenfort laat  Kasper Werther uit Dussen op indrukwekkende wijze zien hoe zijn animatiefilms tot stand zijn gekomen.

Afgelopen weekend hebben de bovenstaande kunstenaars geëxposeerd tijdens de kunst en cultuur manifestatie “Kunst met een grote K” in Fort Altena. Hier was de belangstelling zo groot dat besloten is om hun werken ook voor komend weekend te laten staan.

HEAVY FLOWERS

Precies op tijd klaar voor de manifestatie in fort Altena aanstaande zondag: mijn nieuwste en grootste mijmerdoos ooit ‘Heavy Flowers’. Geïnspireerd op een song van Blaudzun uit 2012 en een schilderij van Jan van Huysum uit ca. 1721.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een melancholisch gevoel van schoonheid, zwaarte en verval overvalt mij altijd bij de muziek van Blaudzun. Eenzelfde gevoel kreeg ik bij de klassieke bloemstillevens van Jan van Huysum: De overdadige wulpsheid van de pioenrozen, waar mieren overheen kruipen omdat die de plakkerige vloeistof op de knop van de roos eten en zo de bloem helpen uit te komen. De vliegen op het kinderhoofdje op de vaas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Details van het schilderij zijn als keramisch transfer verwerkt op de bovenzijde van een gestapelde mijmerdoos. In de bovenste doos is een teksfragment van Blaudzun verwerkt. In de andere twee lagen wordt je verrast door verschillende stadia van de bloem. Zwarte klei 1210 graden gestookt. Sluitingen elastiek.

150813 CAROLINE PEETERS - heavy flowers compilatie 2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KUNST IN HET FORT

Wie ooit mijn afstuderen (architectuur aan de TUE) heeft gevolgd weet dat ik er altijd al van gedroomd heb iets ‘echts’ te mogen doen in een fort. Komend weekend is dat dan eindelijk zover. In een van de ruimtes van de D remise van Fort Altena mag ik mijn werk laten zien. Vanuit het licht op het dak van het fort daal je af in de donkere gang van de D remise, waar je mijn bewaarplaatsen zult vinden.

Plannegrond met tekst

Hier nog een link naar een interessant document over de geschiedenis van het gebouw: http://www.stokerkade.nl/assets/altena_site.pdf