TUINTJE VOOR OMA AN

151214 CAROLINE PEETERS - tuintje voor An 0Vorig jaar begin mei is geheel onverwachts onze lieve oma An, moeder van mijn echtgenoot, overleden. Met zo’n groot verdriet is het eigenlijk heel fijn dat er zoveel praktische zaken samen te regelen en te organiseren zijn. Samen nadenken over het afscheid en zaken die daarna nog komen hebben bij onze familie voor veel contact en intimiteit gezorgd. Zo heb ik het ontwerp voor het graf en het maken van het grafmonument ook ervaren. Het plannen maken en ideeën schetsen gaf mijn schoonvader heel veel houvast en trok hem op sombere dagen weer een beetje de zon in. af en toe kwam hij eens kijken als ik weer een deel klaar had. Ik ben erg blij dat ik dit heb kunnen doen en dat mijn schoonvader en de rest van de familie mij zo’n mooie opdracht toevertrouwde.150924 CAROLINE PEETERS - tuintje voor n ontwerp schets
Hieronder worden op 14 december 2015 alle onderdelen geplaatst. De tuinman van mijn schoonouders, Patrick van Eiland Projecten in Drunen, leverde en plaatste het staalwerk en het groen. Het keramiek maakte, plaatste en verankerde ik zelf.
151214 CAROLINE PEETERS - tuintje voor An 2

Op het zuiltje komt een foto, op een keramische tegel. Beelden volgen nog. In de lente zijn straks alle plantjes naar elkaar gegroeid en ligt er een mooi groen tapijtje. Met kerst hebben we kerstballen in de bak gelegd en sterren in de boom gehangen. Het was heel fijn om dit eerste kerstdag met zijn allen te doen.