SAMEN MAKEN

DE KNEEPJES VAN HET LEVEN

150112 CAROLINE PEETERS - kneepje 1

Ter gelegenheid van de open dag zaterdag 21 maart in Vitalis Revalidatie Eindhoven locatie Brunswijck,  van 10.30h – 12.30h en 13.30h – 15.30h ben ik gevraagd samen met bewoners, begeleiders, vrijwilligers en bezoekers een kunstwerk te maken.

Uitgangspunt voor het kunstwerk is d.m.v. (revalidatie) oefeningen voor de hand, ruimtelijke vormen in klei laten ontstaan. De handen gaan aan het werk om de klei te (ver)vormen: er kan geoefend worden op de kracht in de hand (knijpen met één of twee handen) en daarnaast wordt door bewegingen als rollen en prikken, de fijne motoriek van de hand getraind.

De aldus ontstane vormen (op zichzelf al mini kunstwerkjes) bevestig ik  na het bakken en glazuren met koord of touw aan een grote keramische ring die aan de muur gehangen kan worden. Samen vormen al die kneepjes een krachtig kunstwerk.

150112 CAROLINE PEETERS - kneepje comp

Meer info over de open dag: http://www.vitalisgroep.nl/nieuws/laatste-nieuws/item/open-dag-zaterdag-21-maart-in-vitalis-revalidatie-eindhoven-locatie-brunswijck.html