KUNSTATELIER BLOK 2

STAPELDIEREN

Cobrabeesten 01

In het tweede blok van het kunstatelier hebben we gekeken hoe kunstenaars met dieren omgaan in hun werk. In de kunst krijgen de dieren vaak menselijke eigenschappen, bijvoorbeeld een kikker met een paraplu (Karel Appel). In een beeld of schilderij kan je alles bedenken en de dieren laten doen wat jij graag wil. Je kan ook de eigenschappen van verschillende dieren in een fantasiedier samen laten komen. Een leeuw met de nek van een giraffe, een vis met grote vleugels.

De keramiekopdracht was om te stapelen met kleine elementen, bolletjes en zo een fantasiedier te laten ontstaan. Welke eigenschappen en kenmerken laat je zien, heeft je dier vleugels of hele scherpe tanden of een lange staart. De resultaten waren verrassend!

Meer info over de les:  150329 INFO Kunst atelier blok 2 STAPELDIEREN