MASTERCLASS

OP LOCATIE
Op uitnodiging kom ik als gastdocent op locatie een één- of méérdaagse cursus ‘(complexe) doosvormen in keramiek’ geven. We overleggen wat het onderwerp en de moeilijkheid kan zijn, afhankelijk van de keramiek-ervaring van de deelnemers.

Een masterclass gericht op creativiteit en techniek. Voorafgaand aan de cursus houd ik een inspirerende presentatie waar niet zozeer de filosofie van het bewaren aan de orde komt, maar veel meer de architectuur van de doos: (draag) konstrukties, open en dicht, verbinding met andere materialen, etc.

Het kan een cursus zijn met de focus op het ontwerptraject: deelnemers gaan na een presentatie van verschillende vormen, technieken en mogelijkheden aan de slag met een eigen ontwerp. Onder begeleiding bedenk je een plan van aanpak en wordt het ontwerp uitgewerkt in bv. eigen mallen met eigen maatvoering en daarna gerealiseerd in keramiek.

Of het is een cursus met de focus op het maken: Onder begeleiding wordt een door mij vooraf gemaakten ontwerp gerealiseerd in keramiek. Persoonlijke toevoegingen en elementen zijn dan natuurlijk ook altijd mogelijk maar de basisvorm en de maatvoering is vooraf al bepaald. Ik lever dan mallen aan die de deelnemers kunnen gebruiken. Op deze manier is er meer ruimte voor de techniek van het maken en bv. een gedetailleerde afwerking 

Kosten zijn gebaseerd op een uurloon van €35,- per uur (excl. BTW)  De totale prijs is opgebouwd uit: mijn voorbereidingstijd (ga ik vooraf platen voor je rollen of niet, moet ik een ontwerp uitwerken), de materialen die ik wel of niet mee moet nemen (neem ik klei/glazuur mee of verzorg je dat zelf) en natuurlijk de cursus-uren + reiskosten (€0,19 per km). Als je interesse hebt, maak ik graag, na overleg, vrijblijvend een offerte voor je.

IN MIJN ATELIER
Deze masterclass is ook voor vier personen in mijn atelier in Eindhoven af te spreken. Ik reken voor een masterclass van twee dagen €210,- per persoon (incl BTW) uitgaande van vier deelnemers. Dit is inclusief 2 x lunch, ontwerp-materiaal, klei, glazuur, 1 x stoken en hulp bij het assembleren.

INTERESSE? STUUR ME EEN MAILTJE: info@carolinepeeters.nl