DOOSVORM IN KERAMIEK

compilatie mini stapeldooskopie

Geïnspireerd door mijn dozen? Tijdens deze eendaagse cursus leer ik je hoe je een goed sluitende kleine mijmerdoos of stapeldoos maakt. Ik heb twee ontwerpen uitgewerkt waarmee je aan de slag kunt. Ter inspiratie laat ik een presentatie zien van verschillende thema’s en technieken binnen mijn werk, waarna je zelf de handen in de klei gaat steken.

WORKSHOP:  We werken met zwarte klei (Creaton 376), gekleurde kleislibs (sinterengobes) en een-stooks glazuren van Mayco in diverse kleuren. Het doosje wordt opgebouwd uit platen die vooraf gerold zijn. Er staan doosjes klaar als voorbeeld waarvan het ontwerp uitgewerkt is in werktekeningen en (kartonnen) mallen. Voor elke deelnemer ligt er een set mallen klaar op basis waarvan je het doosje kunt gaan maken. Er is alle ruimte om eigen ideeën uit te werken. Je kunt je werk extra persoonlijk maken door eigen voorwerpjes mee te nemen die je in de klei kunt afdrukken, of verwerken als bijvoorbeeld handvat. Denk aan muntjes, takjes, blaadjes, stof/kant.

STOKEN: De werkstukken worden (bij mij in het atelier) 1 á 2 weken gedroogd, waarna ze worden gebakken in de keramiek oven (één stook, bij 1200°). Als je je doosje zelf wilt stoken kan dat natuurlijk ook. Je kunt het dan meteen meenemen. Je krijgt dan een korting van €5,- op het cursusgeld.

OPHALEN OF VERZENDEN: na de stook kunnen de doosjes opgehaald worden, is dat lastig dan bespreken we tijdens de workshop even andere mogelijkheden. Mocht je je doosje opgestuurd willen hebben dan reken ik €10,- inpak- en verzendkosten.

AFWERKING: Bij de workshop inbegrepen zit wat materiaal t.b.v. de afwerking, (2 stokjes en een meter elastiek). Het is de bedoeling dat je na het ophalen (thuis) zelf met lapjes/vilt, takjes, lint etc. aan de slag gaat voor de afwerking van je doosje. Dat maakt je doosje wel zo persoonlijk. Mocht je toch hulp en/of méér materiaal voor de afwerking nodig hebben dan kun je op afspraak en tegen een kleine vergoeding bij het ophalen gebruik maken van mijn atelier en gereedschap, mijn hulp en benodigde materialen. (€ 12,50 p.p.).

VOOR WIE: de cursus is geschikt voor mensen met en zonder ervaring met keramiek.

KOSTEN: € 95,00 (incl 21% BTW) per persoon, inclusief materiaal (klei, glazuur en wat materiaal tbv de afwerking), stookkosten (1 stook), koffie en thee met koekjes voor tussendoor en lunch (soep en brood).

GROEPSGROOTTE: min. 4, bij meer dan 6 personen wijk ik uit naar een andere locatie. (altijd in overleg)

HOE LANG EN WAAR: het geheel duurt van 10.00h tot ongeveer 17.30h in mijn atelier aan de Piuslaan (Eindhoven) of op een eigen locatie (vanaf 8 personen).

WANNEER:Je kunt zelf een groep samenstellen en hiervoor een afspraak met mij maken, of je kunt me een bericht sturen dat je interesse hebt en je je individueel zou willen inschrijven. Je krijgt dan een uitnodiging van mij via afspreken.nl. Hier vind je een hele lijst data en mensen die al interesse hebben. Op deze lijst geef je dan je mogelijkheden aan. Als er 4 mensen zijn voor een bepaalde datum krijg je een mailtje van mij en spreken we definitief een workshop af.

Wil je meer info of iets afspreken? Neem contact met me op: info@carolinepeeters.nl of 06 38813484

CAROLINE PEETERS - groen mijmerdoosje workshop