SAMEN GEMAAKT

Vanmiddag een mooi samen-gemaakt-kunstwerk afgeleverd bij een bedrijf in Geldrop waar een van de oudgedienden afscheid gaat nemen. Als cadeau is met een stel collega’s is een prachtig kunstwerk gemaakt. De persoon die weggaat heeft het aller begin van het bedrijf meegemaakt, gesymboliseerd door het zaadje (eikeltje) in het midden van de schaal, vanuit het midden waaiert een tak uit waaraan steeds meer blaadjes en besjes ontstaan. Verder aan de tak allerlei items die te maken hebben met de persoon in kwestie. Erg mooi.

VOORBEREIDINGEN KUNSTWERK EIK 2


Het kunstwerk krijgt al echt vorm. Op het paneel wordt de boom en de contouren van het landschap al vast aangebracht. Straks ga ik met de mensen van EIK 2 de vakken en stukken invullen met spulletjes en materialen. Er zijn een heleboel handelingen en technieken bedacht van allerlei handigheid-niveaus, dus iedereen kan aan de slag!
Bijvoorbeeld wolletjes wikkelen rondom stokjes
Spulletjes binden aan keramische ringen
Spulletjes binden aan en om stokjes en dik touw en vakken vullen met allerlei materiaal. Alles wordt in de onder plaat vast getimmerd met kleine spijkertjes. Met kraaltjes komt er ook nog extra kleur bij. De details zijn allemaal van het proefstuk dat ik gemaakt had om mijn ideeën over te dragen. Mooie oude babypopjes van de zolder van mijn ouders.

AND THE WINNER IS!!!

160116 CAROLINE PEETER - sterrenschaal CKE
Ter gelegenheid van de open dag van het Centrum van de Kunsten Eindhoven, mocht ik me als samenwerkingspartner presenteren op een sfeervolle wintermiddag aan de Pastoor Peterstraat. Samen met bezoekers hebben we een sterrenschaal gemaakt, een kunstwerk dat in de loop van de dag steeds hoger groeide, symbool voor het CKE, kweekvijver van (toekomstige) sterren. Iedereen droeg zijn persoonlijke sterretje in klei bij, van piepjong tot best wel oud.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het kunstwerk is zoals beloofd verloot onder alle mensen die hun email hadden achtergelaten.Uit alle lootjes heb ik met mijn ogen dicht één naam getrokken. De winnares was reuzeblij! Gefeliciteerd!

AND THE WINNER IS!!

FAMILIE WORKSHOP

151220 CAROLINE PEETERS - samen gemaakt met fam German 3

Kleurrijk resultaat van de familieworkshop net voor de kerst. En de ouders dachten nog wel dat de kids niet creatief waren? Het tegendeel is bewezen! Wat een toffe graffiti namen zijn er ontstaan.

151220 caroline peeters - samen gemaakt, alle namen in een rondje

Voor het eerst gewerkt met de één-keer-stoken-Mayco glazuren (stroke and coat). Werkt supergoed, zelfs op de zwarte klei. Mooie kleuren! Wel eerst even een witte ondergrond er op zetten.

151220 CAROLINE PEETERS - samen gemaakt, alle namen in een rondje

DECORATIECURSUS ’15 VU DE KEMPEN

150603 CAROLINE PEETERS - aan het werk tijdens de decoratiecursus

Voorjaarscursus gegegeven voor Volksuniversiteit de Kempen. Twee dagen inzoomen op verschillende afwerkingstechnieken in keramiek. Klein groepje enthousiaste cursisten met als resultaat een mooie set kleurige tegels, maar vooral veel inspiratie voor het komende cursusjaar. Tot ziens op de infodag, 4 september 2015 van 19.00h tot 21.00h, in de Muzenval in Eersel.

150603 CAROLINE PEETERS - resultaten decoratiecursus

SAMEN GEMAAKT VOOR 50 JARIGE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mooi feest in het Beauforthuis in Austerlitz, waar ik ter gelegenheid van een 50e verjaardag een kunstwerk mocht maken met de bezoekers. Er zijn schat ik zo’n 50 mensen, groot en klein, aangeschoven om een mini kunstwerk te maken, op basis van een holle kleirol, dat in een grote kom geplaatst werd. Het is een indrukwekkend werkstuk geworden. Zwarte klei, gestookt op 1210 graden, rode glazuur gestookt op 1140 graden.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SAMEN MAKEN

DE KNEEPJES VAN HET LEVEN

150112 CAROLINE PEETERS - kneepje 1

Ter gelegenheid van de open dag zaterdag 21 maart in Vitalis Revalidatie Eindhoven locatie Brunswijck,  van 10.30h – 12.30h en 13.30h – 15.30h ben ik gevraagd samen met bewoners, begeleiders, vrijwilligers en bezoekers een kunstwerk te maken.

Uitgangspunt voor het kunstwerk is d.m.v. (revalidatie) oefeningen voor de hand, ruimtelijke vormen in klei laten ontstaan. De handen gaan aan het werk om de klei te (ver)vormen: er kan geoefend worden op de kracht in de hand (knijpen met één of twee handen) en daarnaast wordt door bewegingen als rollen en prikken, de fijne motoriek van de hand getraind.

De aldus ontstane vormen (op zichzelf al mini kunstwerkjes) bevestig ik  na het bakken en glazuren met koord of touw aan een grote keramische ring die aan de muur gehangen kan worden. Samen vormen al die kneepjes een krachtig kunstwerk.

150112 CAROLINE PEETERS - kneepje comp

Meer info over de open dag: http://www.vitalisgroep.nl/nieuws/laatste-nieuws/item/open-dag-zaterdag-21-maart-in-vitalis-revalidatie-eindhoven-locatie-brunswijck.html

SAMEN ÉÉN KUNSTWERK

BLOEMENTUIN VOOR ELLOCAROLINE PEETERS - ello samen inéén

Voor de 50-jarige bruiloft van mijn oom en tante hebben we met alle gasten (bijna 100!!) een prachtig kunstwerk gemaakt. Wat een inspiratie en lol heeft iedereen gehad. En wat is het mooi geworden. Iedereen bedankt voor zijn inzet!

De kom heeft een doorsnede van ongeveer 27 cm, witte klei met paarlemoer glazuur en her en der wat accenten met engobes onder de glazuur. Buitenzijde (onder) groen engobe.

Meer info of ook een kunstwerk samen maken? Info@carolinepeeters.nl of 06 38813484. meer voorbeelden: samen één kunstwerk