STOFJES IN KLEI

Tijdens het textiel evenement aanstaande zaterdag 9 juni ’18 door en rondom het Weverijmuseum in Geldrop, geeft de Wiele creatief een aantal leuke en creatieve korte workshops. Ik neem een keramiekworkshop voor mijn rekening. 

Stoffen, kleedjes en ander textiel wordt in kleiplaten afgedrukt, met deze platen gaan we mensvormen maken die met kleurige engobes en glazuur beschilderd kunnen worden. Inspiratiebronnen: Afbeeldingen van kimono’s.  De kunstwerken zullen worden gedroogd en gebakken in het keramieklokaal van de Wiele en kun je t.z.t. weer ophalen. Voor volwassenen maar zeker ook geschikt voor kinderen. Prijs €21,- incl materiaal. Om zeker te zijn van een plekje kun je je opgeven via de Wiele: inschrijving keramiek-textielworkshop  Of je loopt binnen op de dag zelf (dan graag contant en gepast betalen). Om 11.00h en 13.00h start een workshopronde van ongeveer 2 uur, maar je kan ook tussendoor binnenlopen en aanschuiven als er plek is.

Het textielevenement begint zaterdag 9 juni om 10.30h en is rond 17.00h afgelopen. Adres: De Wiele Creatief/ Weverijmuseum/Centrum Hofdael, Molenstraat 19, 5664 HV Geldrop

MASTERCLASS IN WASPIK

COMPLEXE DOOSVORM

Van 8-10 december 2017, bij ATELIER STEENGOED BOETSEREN in Waspik.
Een masterclass met een creatieve en technische uitdaging.

Tijdens de masterclass zijn diverse doos – modellen aanwezig als inspiratiebron en ieder kiest een vorm die qua technische uitdaging past. Natuurlijk dagen wij je uit om hier je eigen creatieve varianten en toepassingen bij te bedenken. Ervaring in het werken met klei wordt aangeraden om de aangeboden technieken goed te kunnen toepassen.

Vrijdagavond wordt er een presentatie gehouden, gevolgd door een brainstorm en ontwerpsessie.
Zaterdag en zondag werk je onder begeleiding aan je project.
De platen klei hebben wij al voor je gerold zodat je volop kunt focussen op techniek en creativiteit!

Er zijn nog een paar plaatsen vrij! Wil je deelnemen:

Kosten deelname masterclass € 235,- ( incl. klei en 2 x lunch)
Overnachten mogelijk € 35,- p.p.p.n.
Voor liefhebbers serveren we op zaterdagavond een heerlijk  3 gangen diner.
Kosten p.p. € 25,-

Locatie: Atelier Steengoed boetseren, Spoorstraat 13 Waspik, Nederland..
Aantal deelnemers max. 12

klik hier voor aanmelden en info

Meer info: Carien van Dongen tel. 06-37374664

VOORBEREIDINGEN KUNSTWERK EIK 2


Het kunstwerk krijgt al echt vorm. Op het paneel wordt de boom en de contouren van het landschap al vast aangebracht. Straks ga ik met de mensen van EIK 2 de vakken en stukken invullen met spulletjes en materialen. Er zijn een heleboel handelingen en technieken bedacht van allerlei handigheid-niveaus, dus iedereen kan aan de slag!
Bijvoorbeeld wolletjes wikkelen rondom stokjes
Spulletjes binden aan keramische ringen
Spulletjes binden aan en om stokjes en dik touw en vakken vullen met allerlei materiaal. Alles wordt in de onder plaat vast getimmerd met kleine spijkertjes. Met kraaltjes komt er ook nog extra kleur bij. De details zijn allemaal van het proefstuk dat ik gemaakt had om mijn ideeën over te dragen. Mooie oude babypopjes van de zolder van mijn ouders.

RAKUSTOOK 2017

Wat hebben we een mooie dag geprikt voor de jaarlijkse rakustook. Locatie: in onze tuin en mijn atelier aan de Piuslaan in Eindhoven. Super lekker weer, niet te warm, beetje zon. TOP! Het was weer errug gezellig en de resultaten mogen er weer wezen. Voor een aantal cursisten was het de eerste keer, volgens mij is de dag hen ook goed bevallen! Met dank aan mijn stookmeester Sander: xxx
Laatste hand aan het glazuren in het atelier, de rest zit al lekker aan de koffie. Sander houdt de eerste stook in de gaten, mag niet te snel gaan natuurlijk, de oven moet een beetje rustig opwarmen.
Afkoelen van het werk en poetsen op het podium achterin de tuin. Lekker werkje met dat warme weer. Stoel erbij….en de resultaten mogen er wezen! Goed gewerkt allemaal en tot volgend jaar! 

WINTEROOGST

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er is weer hard gewerkt door een heleboel enthousiaste mensen die bij mij een workshop hebben gevolgd de afgelopen maanden. Wat een prachtige resultaten!

160125 caroline peeters - resultaten workshops dec/jan

Voor 26 maart of 2 april heb ik een paar aanmeldingen en zoek ik nog deelnemers om de workshop door te kunnen laten gaan. Heb je interesse? Laat het me weten via info@carolinepeeters.nl . Meer info over de workshops: Volwassen workshop

160125 caroline peeters - workshop actiefoto

NIEUWE WORKSHOP DATA

Veel inspiratie opgedaan in de zomer en zin om zelf aan de slag te gaan? Voor de komende maanden heb ik weer een hele rits data geprikt waarop workshops afgesproken kunnen worden.

Je kunt zelf een groep samenstellen en hiervoor een afspraak met mij maken (alle workshops), of je kunt je individueel inschrijven voor de workshop ‘DOOSJE VAN KERAMIEK‘ op de volgende data in 2015. De workshop gaat door vanaf 4 personen:

  • di 15, woe 16,  don 17 sept, ’15
  • di 22 + woe 23 + do 24 + vrij 25 + zat 26 + zon 27
  • vr 2 okt
  • vrij 9 okt + zat 10 okt
  • zo 11 okt = VOL
  • vrij 16 + zat 17 + zon 18 okt
  • vrij 23 + zat 24 + zon 25 okt
  • vrij 30 + zat 31 okt

Hier nog even een leuke foto van het mooie resultaat van de laatste groep van vóór de vakantie:

DECORATIECURSUS ’15 VU DE KEMPEN

150603 CAROLINE PEETERS - aan het werk tijdens de decoratiecursus

Voorjaarscursus gegegeven voor Volksuniversiteit de Kempen. Twee dagen inzoomen op verschillende afwerkingstechnieken in keramiek. Klein groepje enthousiaste cursisten met als resultaat een mooie set kleurige tegels, maar vooral veel inspiratie voor het komende cursusjaar. Tot ziens op de infodag, 4 september 2015 van 19.00h tot 21.00h, in de Muzenval in Eersel.

150603 CAROLINE PEETERS - resultaten decoratiecursus

SAMEN MAKEN

DE KNEEPJES VAN HET LEVEN

150112 CAROLINE PEETERS - kneepje 1

Ter gelegenheid van de open dag zaterdag 21 maart in Vitalis Revalidatie Eindhoven locatie Brunswijck,  van 10.30h – 12.30h en 13.30h – 15.30h ben ik gevraagd samen met bewoners, begeleiders, vrijwilligers en bezoekers een kunstwerk te maken.

Uitgangspunt voor het kunstwerk is d.m.v. (revalidatie) oefeningen voor de hand, ruimtelijke vormen in klei laten ontstaan. De handen gaan aan het werk om de klei te (ver)vormen: er kan geoefend worden op de kracht in de hand (knijpen met één of twee handen) en daarnaast wordt door bewegingen als rollen en prikken, de fijne motoriek van de hand getraind.

De aldus ontstane vormen (op zichzelf al mini kunstwerkjes) bevestig ik  na het bakken en glazuren met koord of touw aan een grote keramische ring die aan de muur gehangen kan worden. Samen vormen al die kneepjes een krachtig kunstwerk.

150112 CAROLINE PEETERS - kneepje comp

Meer info over de open dag: http://www.vitalisgroep.nl/nieuws/laatste-nieuws/item/open-dag-zaterdag-21-maart-in-vitalis-revalidatie-eindhoven-locatie-brunswijck.html

SAMEN ÉÉN KUNSTWERK

BLOEMENTUIN VOOR ELLOCAROLINE PEETERS - ello samen inéén

Voor de 50-jarige bruiloft van mijn oom en tante hebben we met alle gasten (bijna 100!!) een prachtig kunstwerk gemaakt. Wat een inspiratie en lol heeft iedereen gehad. En wat is het mooi geworden. Iedereen bedankt voor zijn inzet!

De kom heeft een doorsnede van ongeveer 27 cm, witte klei met paarlemoer glazuur en her en der wat accenten met engobes onder de glazuur. Buitenzijde (onder) groen engobe.

Meer info of ook een kunstwerk samen maken? Info@carolinepeeters.nl of 06 38813484. meer voorbeelden: samen één kunstwerk