BEWAARPLAATSEN OP MAAT

Soms krijg ik een bijzondere vraag en mag ik nadenken over een speciale bewaarplaats voor een specifiek object of iemand. Goed voorbeeld hiervan is het object dat ik maakte voor mijn ouders, ter gelegenheid van hun 40 jarig huwelijk in 2007, naar aanleidng van een vraag van mijn vader:

BUNDELTJE LIEFDE:
‘Onze trouwringen liggen al jaren in de la, kan je er niet iets moois voor je moeder van maken?’ 

Voor elk kind, kleinkind en schoonkind, is een zilverplaatje gemaakt met een persoonlijke afbeelding en de geboortedatum. De 10 plaatjes worden bijeengehouden door de twee trouwringen.

Het geheel is als een ketting om de nek te dragen aan het koord. De ketting kan dan weer in een doosje geplaatst worden dat weer een sieraad voor het huis is. Zo heeft niet alleen mijn moeder een mooi sieraad met de trouwringen maar kan mijn vader ook genieten van het object dat hun 40 jarig huwelijk bezegelde.

——————————————————————————————————————–
LEPELSGEWIJS

Gefascineerd door mijn stokjes en elastiekjes wilde J. graag een doosje voor twee grote zilveren lepels die hij zijn vrouw cadeau wilde doen voor hun 40 jarig huwelijk. De lepels stonden symbool voor hun manier van slapen, eigenlijk een heel intiem detail wat mij meteen inspiratie gaf.

Mijn idee was het gevoel van het lepeltje lepeltje met een soort van bedje uit te beelden. De lepels liggen in het doosje op hun zij op twee houten latjes die door het onder-deel van de doos steken. Over de deksel loopt per latje een elastiek zodat de deksel vast blijft zitten. In het deksel zitten deukjes voor het elastiek.

Aan de binnenzijde een vilten flap die de lepels toedekt. De handelingen: Doosje is dicht, elastiekje van de stokjes afschuiven, deksel openen, stokje uit het vilt schuiven, vilt openslaan, dan kun je de lepels pakken.

——————————————————————————————————————–
BIJ-EN-DOOS
Mijn oom is imker en gaf mij opdracht voor een BIJ. Dit is het geworden, een bijenverzameldoosje. Honingraat patroon bovenop, binnenin een tekening van een bij.

Doe je het doosje open dan vind je vier blokjes van giethars in het binnendoosje, in de blokjes zie een dar, een koningin een werkster en wat honingraat zitten. Til je het binnendoosje eruit dan vind je een vergrootglas onderin, waarmee je de blokjes nader kunt bekijken.

—————————————————————————————————————–

TERUG NAAR WERK MEER KLEINE BEWAARPLAATSEN