ZELF MAKEN

Ikzelf vind absoluut kracht en energie in het creëren. Van niets iets te maken, kan helpen je iets beter te voelen in zware tijden. Door met je handen bezig te zijn maak je je hoofd leeg waardoor er ruimte is voor rust, nieuwe ideeën en inspiratie. Je focus is op het maken en de handelingen en vaardigheden die daarbij komen kijken. Er is dan weinig ruimte voor piekeren, beredeneren, zorgen maken of andere drukte.

Tijdens creatieve processen werken je met je rechterhersenhelft. In die rechterhersenhelft gaat het meer om intuïtie, gevoel, emoties, inzicht, innerlijk bewustzijn en verbeelding. Je komt dus beter in contact met deze gevoelsmatige vaardigheden en je binnenwereld als je creatief bezig bent. Tijdens een creatief proces laat je het logisch denken (linker hersenhelft) los en werk je vanuit je gevoel.

Zelf (mee) werken aan het ontwerp en/of het tot stand komen van een gedenkteken, bewaarplaats of urn kan veel positiefs brengen in een rouwproces. Op verschillende manieren kan je zelf je handen uit de mouwen steken. Je kunt je aanmelden voor een (eendags-) workshop ‘doosvorm van keramiek’, waar je in een kleine groep onder mijn begeleiding zelf een doosje maakt.  We kunnen samen een ontwerp bedenken voor een urn/gedenkteken/bewaarplaats op maat, waarbij we bekijken hoe of wat je zelf kunt en wilt doen eventueel met familieleden of vrienden. Ter inspiratie: samen gemaakt en/of bewaarplaatsen op maat . Benader me gerust voor vrijblijvend meer info of een afspraak.