URN OP MAAT

In opdracht maak ik urnen in alle vormen en maten, voor zover dat binnen mijn mogelijkheden ligt. Een bepaalde (figuratieve) vorm of symboliek kan een hele specifieke betekenis hebben voor iemand en een heel verhaal met zich mee dragen. Mijn taak is deze emotionele lading in een uniek object te verwerken. Praktische zaken die hierbij komen kijken worden op een vanzelfsprekende manier in het ontwerp mee genomen. (maatvoering, waterdichtheid, weersbestendigheid)

Naar wens verzorg ik ook het vullen en sluiten van de urn, of adviseer hoe dit zelf aan te pakken.

——————————————————————————————————————–
TWEE KLAVERTJES VIER: de urnen symboliseren de twee kleinkindjes van de opa wiens as in de klavers bewaard wordt. De urnen hebben een mooi plekje gekregen in de tuin van oma.

——————————————————————————————————————–
OPEN SCHAKEL: Twee handen omvatten een open schakel, een verbinding die voor altijd losgemaakt is. De schakel zit goed gemonteerd vast op een blok, het voetstuk van het beeldje, hierin wordt een beetje as bewaard. Het touw vormt een verbinding tussen de schakel, het voetstuk en het dekseltje, dat onderin de schakel te zien is.

——————————————————————————————————————–
BLOEM AAN DE MUUR: allerlei soorten bloemvormen die een bol als basis hebben zijn geschikt te maken als urn. Je kan hem eventueel zelfs aan de muur hangen. Deze heb ik samen met mijn moeder voor mijn schoonvader gemaakt en hangt nu aan de muur op zijn balkon.


——————————————————————————————————————–
RONDE URN MET ORCHIDEE: “Mijn zus hield zo van orchideeën, zou ónze foto van het rouwboeket op de deksel kunnen? “151111 CAROLINE PEETERS - ronde urn met orchidee

Opdracht voor een ronde urn met foto van orchidee. Zwarte klei, transparant glazuur, goudluster (binnenzijde), keramiektransfer (deksel), elastiek. Geleverd met zwarte binnenzak van parachute stof (niet op de foto).

——————————————————————————————————————– DE SCHATKISTJES VAN OMA – BEWAARPLAATSEN OP MAAT