GRAFMONUMENT

Na het overlijden van mijn schoonmoeder heb ik gemerkt dat het eigenlijk heel fijn is voor de familie dat er zoveel praktische dingen geregeld moesten worden. Het gaf even lucht in de zware emoties om bijvoorbeeld met het ontwerp en de plantjes van het graf bezig te zijn.

Hier laat ik een paar voorbeelden van grafontwerp en -monumenten zien waar ik me de afgelopen jaren over heb mogen ontfermen:
——————————————————————————————————————–TUINTJE VOOR OMA AN

Voor mijn schoonmoeder heb ik in 2015 samen met de rest van de familie een graf en grafmonument ontworpen. De tuinman van mijn schoonouders, Patrick van Eiland Projecten in Drunen, leverde en plaatste het staalwerk en het groen. Het keramiek maakte, plaatste en verankerde ik zelf. Lees het hele verhaal hier: TUINTJE VOOR OMA AN 
——————————————————————————————————————–

EEN REGENBOOG VOOR MAARTJE

Maartje is het zusje van Merel en ligt begraven op begraafplaats de Nieuwe Ooster. Naar aanleiding van een tekening van Merel en mooie gesprekken met de ouders is een sterke vorm voor het grafmonument voor Maartje ontstaan: een kleurige regenboog met een zon en een regenwolk. Het idee was dat t.z.t. het monumentje als kunstwerk in huis zou moeten kunnen staan. Het graf is verder ontworpen en uitgevoerd door de ouders van Maartje.

——————————————————————————————————————–
WACHTERS

De vorm van de wachters verbeeldt het samenkomen van verschillende richtingen en markeert tegelijkertijd de plek en het moment door het uitstralen van standvastigheid, ‘twee voeten in de aarde’. Elke wachter heeft daarbij een nis of holte waar bloemetjes, steentjes of takjes in gelegd kunnen worden. Bezoekers zijn uitgenodigd iets in de nisjes te plaatsen.