DOZEN

JE EIGEN WERELD IN EEN DOOS 

Het volgende stukje uit ‘de kleine prins’van Antoine de Saint Exupery, illustreert waar mijn fascinatie voor dozen vandaan komt:

Het prinsje vraagt aan de schrijver een schaap voor hem te tekenen: “Toen tekende ik het dan maar.” Hij bekeek het aandachtig en zei: “nee dat schaap is nú al ziek, maak er nog maar een.” Ik tekende. Mijn vriendje lachte vriendelijk en toegeeflijk. “Je ziet toch wel dat dat geen schaap is, ’t is een ram, hij heeft horens.” Nog eens maakte ik mijn tekening over. Maar die werd ook al geweigerd, net als de vorige. “Die is te oud. Ik wil een schaap, dat lang blijft leven.” Toen werd ik ongeduldig, want ik wilde gauw beginnen mijn motor uit elkaar te halen. Ik maakte een krabbeltje en zei: “dat is de kist, je schaap zit erin.” Tot mijn verbazing zag ik het gezicht van mijn kleine kunstcriticus stralen. “Ja, zo wilde ik ’t precies hebben!

MIJMERDOZEN

‘In het kleine vakje bovenin komt een plukje haar van mijn opa en oma, in het middelste doosje zitten sieraden die ik na het overlijden van mijn oma gekregen heb. Bijzondere foto’s en een sjaal die ik zelf ooit aan oma gaf zitten onderin.’

Mijmerdozen is een serie keramische dozen waar diverse persoonlijke objecten in bewaard kunnen worden. De dozen bestaan uit verschillende lagen/onderdelen (doos in doos in doos). Eén van de lagen is b.v. een bundel, waarin fotootjes, briefjes of haarlokjes bewaard kunnen worden. De bundel wordt in het bovenste doosje bewaard.

TERUG NAAR WERK  – MEER DOZEN