DOOSVORM IN KERAMIEK

naar: MASTERCLASS

Geïnspireerd door mijn dozen? Tijdens deze eendaagse cursus leer ik je hoe je een goed sluitende kleine mijmerdoos, kluisje of stapeldoos maakt. Ik heb drie ontwerpen uitgewerkt, je kiest één van deze ontwerpen, waarmee je aan de slag gaat. Ter inspiratie laat ik een presentatie zien van verschillende thema’s en technieken binnen mijn werk, waarna je zelf de handen in de klei gaat steken.

WORKSHOP:  We werken met zwarte klei (Creaton 376), gekleurde kleislibs (sinterengobes) en een-stooks glazuren van Mayco in diverse kleuren. Het doosje wordt opgebouwd uit platen die vooraf gerold zijn. Er staan doosjes klaar als voorbeeld waarvan het ontwerp uitgewerkt is in werktekeningen en (kartonnen) mallen. Voor elke deelnemer ligt er een set mallen klaar op basis waarvan je het doosje kunt gaan maken. Er is alle ruimte om eigen ideeën uit te werken. Je kunt je werk extra persoonlijk maken door eigen voorwerpjes mee te nemen die je in de klei kunt afdrukken, of verwerken als bijvoorbeeld handvat. Denk aan muntjes, takjes, blaadjes, stof/kant.

STOKEN: De werkstukken worden (bij mij in het atelier) 2 á 3 weken gedroogd, waarna ze worden gebakken in de keramiek oven (één stook, bij 1200°). Als je je doosje zelf wilt stoken kan dat natuurlijk ook. Je kunt het dan meteen meenemen. Je krijgt dan een korting van €5,- op het cursusgeld.

OPHALEN OF VERZENDEN: na de stook kunnen de doosjes opgehaald worden, is dat lastig dan bespreken we tijdens de workshop even andere mogelijkheden. Mocht je je doosje opgestuurd willen hebben dan reken ik €10,- inpak- en verzendkosten.

AFWERKING: Bij de workshop inbegrepen zit wat materiaal t.b.v. de afwerking, (2 stokjes en een meter elastiek). Het is de bedoeling dat je na het ophalen (thuis) zelf met lapjes/vilt, takjes, lint etc. aan de slag gaat voor de afwerking van je doosje. Dat maakt je doosje wel zo persoonlijk. Mocht je toch hulp en/of méér materiaal voor de afwerking nodig hebben dan kun je op afspraak en tegen een kleine vergoeding bij het ophalen gebruik maken van mijn atelier en gereedschap, mijn hulp en benodigde materialen.

VOOR WIE: de cursus is geschikt voor mensen met en zonder ervaring met keramiek.

KOSTEN: € 120,00 (incl 21% BTW) per persoon, inclusief materiaal (klei, glazuur en wat materiaal tbv de afwerking), stookkosten (1 stook), koffie en thee met koekjes voor tussendoor en lunch (soep en brood). 

Aan het eind van de dag is er mogelijkheid met ons mee te eten. Dit kan je op de dag zelf aangeven. Kosten €12,50 per persoon.

GROEPSGROOTTE: in mijn atelier passen er 4 – 5, bij meer dan 5 personen wijk ik uit naar een andere locatie. (altijd in overleg)

HOE LANG EN WAAR: het geheel duurt van 10.00h tot ongeveer 18.00h in mijn atelier aan de Piuslaan (Eindhoven) of op een eigen locatie (vanaf 8 personen).

WANNEER: Je kunt zelf een groep samenstellen en hiervoor een afspraak met mij maken, of je kunt me een bericht sturen dat je interesse hebt en je je individueel zou willen inschrijven. Als er 4 mensen zijn voor een bepaalde datum krijg je een mailtje van mij en spreken we definitief een workshop af.

AANPASSINGEN WEGENS CORONA: Om de eis van 1,5m afstand van elkaar te kunnen aanhouden hanteren we de komende tijd een maximum van drie personen voor de workshops en masterclassen. Verder passen we de opstelling van de tafels zodanig aan dat we niet in elkaars werkgebied hoeven te lopen. De koffie, thee en lunch serveren we met inachtneming van de corona regels. Een idee is om tijdens de lunchpauze even de benen te strekken en in het dichtbij gelegen park te gaan picknicken met lunchpakketjes die we voor je maken. Als het minder mooi weer is maken we ruimte onder de partytent in de tuin en/of kun je binnen in de woonkamer gaan zitten, alles bij elkaar is er genoeg ruimte om op 1,5m afstand een plekje te vinden. 

Voor 2020 staat het volgende gepland:

vrij 3, zat 4 zon 5 juli: ZOMER DRIE DAAGSE masterclass/workshop doosvorm in keramiek in mijn atelier in Eindhoven (zie: masterclass) –> VOL

vrij 10, zat 11 en zon 12 juli: ZOMER DRIE DAAGSE masterclass doosvorm in keramiek in mijn atelier in Eindhoven (zie: masterclass)–> VOL

vrij 17, zat 18 en zon 19 juli: ZOMER DRIE DAAGSE masterclass/workshop doosvorm in keramiek in mijn atelier in Eindhoven (zie: masterclass)–> VOL

zat 29 + zon 30 aug: TWEEDAAGSE masterclass/workshop (zie: masterclass)–> VOL

zat 10 okt: EENDAAGSE workshop (zie: workshop) –> VOL

INTERESSE OF INSCHRIJVEN? STUUR ME EEN MAILTJE: info@carolinepeeters.nl

CAROLINE PEETERS - groen mijmerdoosje workshop