MIJMERDOOS ALS URN

Soms haal ik al mijn schatten uit de doos en speel er een beetje mee, af en toe draag ik de sjaal of de ketting die ik kreeg. Elke keer blijven de objecten me ontroeren en komen de herinneringen als vanzelf weer naar boven.

MIJMERDOZEN is een serie keramische dozen waar diverse persoonlijke objecten in bewaard kunnen worden. De dozen bestaan uit verschillende lagen/onderdelen (doos in doos in doos). Eén van de lagen is bv. een bundel, waarin fotootjes, briefjes of haarlokjes bewaard kunnen worden. De bundel wordt in het bovenste doosje bewaard.

De serie mijmerdozen is ooit begonnen met een doos voor mezelf, waar ik spulletjes van mijn overleden oma in wilde bewaren. Deze eerste mijmerdoos heeft al een behoorlijk aantal opvolgers gekregen en het ontwerp en de technieken zijn verfijnd.

Elke doos is een uniek handgemaakt exemplaar en vormt weer de inspiratie voor een volgende, mijn handschrift en persoonlijke aandacht blijft voelbaar en zichtbaar in elke mijmerdoos.

FORMAAT: De dozen zijn er in drie verschillende formaten, groot 20x20x20cm, klein 12,5×12,5x11cm en mini 11x11x9cm.

MATERIAAL: Zwartbakkende keramiek gestookt op 1200°,
glazuur (diverse kleuren: rood, wit, crème, groen, oranje, zilver, brons) op 1200°, 1140° of 1050° gestookt, sluitingen van elastiek, tussenlagen van vilt, uittilband van textiel of leer.

TECHNIEK: Handgevormde keramiek. Opgebouwd uit platen. Diverse manieren van dichtmaken, knopen, elastieken worden toegepast.

 

Naar wens verzorg ik en/of help ik bij het vullen en eventueel definitief sluiten van het asgedeelte van de mijmerdoos. Of ik adviseer je hoe dit zelf aan te pakken.