WORKSHOP ÉÉN DAG – DOOSJE VAN KERAMIEK

Geïnspireerd door mijn dozen? Tijdens deze eendaagse cursus ga je aan de slag met de basis principes voor het bouwen van een goed sluitend doosje. De cursus is voor mensen met en zonder keramiek ervaring.

Je gaat twee tot vier doosjes maken waar je verschillende principes van doosvormen kunt gaan uitproberen. Tussendoor krijg je demonstraties en info over: werkvolgorde, bevestigen, ondersteunen, hoekverbindingen, opensnijden van een gesloten blok, aanslag van het deksel, scharnieren, sluitingen en afwerking.

Ter inspiratie laat ik vooraf een presentatie zien van verschillende thema’s en technieken binnen mijn werk, waarna je zelf de handen in de klei gaat steken.

WORKSHOP:  Voor de nieuwe serie workshops wil ik gaan werken met witte klei (Creaton 254). Voor de afwerking gebruiken we gekleurde kleislibs (sinterengobes) en een-stooks glazuren van Mayco in diverse kleuren. De doosjes worden opgebouwd uit platen die vooraf gerold zijn. Voor elke deelnemer ligt er een set mallen klaar op basis waarvan je je doosjes kunt gaan maken.  Je kunt je werk extra persoonlijk maken door eigen voorwerpjes mee te nemen die je in de klei kunt afdrukken, of verwerken als bijvoorbeeld handvat. Denk aan muntjes, takjes, blaadjes, stof/kant.

STOKEN: Je neemt de werkstukken geglazuurd en ingepakt mee naar huis om zelf te stoken. Ze moeten ongeveer 2 weken drogen, waarna je ze kan stoken op 1200/1240 graden, ik geef je hiervoor instructies mee. Als je wilt kan ik ook voor je stoken, meer prijs €5,-. 

AFWERKING: Op de dag van de workshops kunnen de doosjes meteen worden voorzien van een decoratie en of kleur. Met de Stroke&Coat glazuren van Mayco kan je op de rauwe klei glazuur aanbrengen.

VOOR WIE: de cursus is geschikt voor mensen met en zonder ervaring met keramiek.

KOSTEN: € 120,00 (incl 21% BTW) per persoon, inclusief materiaal (klei en glazuur),  koffie en thee met koekjes voor tussendoor en 1 x lunch (soep en brood o.i.d.).

GROEPSGROOTTE: 5-10 personen

 

HOE LANG EN WAAR: het geheel duurt van 9.30h tot ongeveer 17.00h in de werkplaats van een goede vriend van ons, De Binnenplaats, Windmolenstraat 3 in Helmond (vlakbij Eindhoven) en gaat door bij 4 deelnemers. Je kunt met een klein groepje ook iets afspreken in mijn atelier aan de Piuslaan (Eindhoven) of op een eigen locatie (vanaf 5-6 personen). Ik maak hiervoor een speciale prijs. Zie: WORKSHOPS OP MAAT

WANNEER: Je kunt je inschrijven voor een van de data hieronder door me een mailtje te sturen. Of stel zelf een groep samen en maak hiervoor een afspraak met mij. Als de data hieronder je niet passen kun je me een bericht sturen dat je interesse hebt en je je individueel wil inschrijven, dan zet ik je op de lijst van geïnteresseerden. Als er 4 of meer mensen zijn kunnen we  dan een datum prikken en spreken we definitief een workshop af. 

DATA:

– eendagsworkshop vrij 9 juli 2021 – nog maar twee plaatsen!!

 

ZIE OOK: AGENDA

CONTACT: stuur me een mail op INFO@CAROLINEPEETERS.NL