WORKSHOP ÉÉN DAG – DOOSJE VAN KERAMIEK

Geïnspireerd door mijn dozen? Tijdens deze eendaagse cursus ga je aan de slag met de basis principes voor het bouwen van een goed sluitend doosje.

Je gaat drie á vier doosjes maken waar je verschillende principes van doosvormen gaat uitproberen. Tussendoor krijg je demonstraties en info over: werkvolgorde, bevestigen, ondersteunen, hoekverbindingen, opensnijden van een gesloten blok, aanslag van het deksel, scharnieren, sluitingen en afwerking.

Ter inspiratie laat ik vooraf een presentatie zien van verschillende thema’s en technieken binnen mijn werk, waarna je zelf de handen in de klei gaat steken.

WORKSHOP:  We werken met zwarte klei (Creaton 376), gekleurde kleislibs (sinterengobes) en een-stooks glazuren van Mayco in diverse kleuren. De doosjes wordent opgebouwd uit platen die vooraf gerold zijn. Er staan doosjes klaar als voorbeeld en etr inspiratie. Voor elke deelnemer ligt er een set mallen klaar op basis waarvan je je doosjes kunt gaan maken.  Je kunt je werk extra persoonlijk maken door eigen voorwerpjes mee te nemen die je in de klei kunt afdrukken, of verwerken als bijvoorbeeld handvat. Denk aan muntjes, takjes, blaadjes, stof/kant.

STOKEN: De werkstukken worden (bij mij in het atelier) 2 á 3 weken gedroogd, waarna ze worden gebakken in de keramiek oven (één stook, bij 1200°). Als je je doosje zelf wilt stoken kan dat natuurlijk ook. Je kunt het dan meteen meenemen. Je krijgt dan een korting van €5,- op het cursusgeld. 

OPHALEN OF VERZENDEN: na de stook kunnen de doosjes opgehaald worden, is dat lastig dan bespreken we tijdens de workshop even andere mogelijkheden. Mocht je je doosje opgestuurd willen hebben dan reken ik €12,- inpak- en verzendkosten voor NL.

AFWERKING: Op de dag van de workshops kunnen de doosjes meteen worden voorzien van een decoratie en of kleur. Met de Stroke&Coat glazuren van Mayco kan je op de rauwe klei glazuur aanbrengen.

VOOR WIE: de cursus is geschikt voor mensen met en zonder ervaring met keramiek.

KOSTEN: € 120,00 (incl 21% BTW) per persoon, inclusief materiaal (klei en glazuur), stookkosten (1 stook), koffie en thee met koekjes voor tussendoor en 1 x lunch (soep en brood o.i.d.).

GROEPSGROOTTE: in mijn atelier passen er 4 – 5, bij meer dan 5 personen wijk ik uit naar een andere locatie, altijd in overleg. In Corona tijd hanteer ik een maximum van 3 personen.

 

HOE LANG EN WAAR: het geheel duurt van 10.00h tot ongeveer 18.00h in mijn atelier aan de Piuslaan (Eindhoven) of op een eigen locatie (vanaf 8 personen).

WANNEER: Je kunt zelf een groep samenstellen en hiervoor een afspraak met mij maken, of je kunt me een bericht sturen dat je interesse hebt en je je individueel wil inschrijven. Als er 3 of meer mensen zijn kunnen we een datum prikken en spreken we definitief een workshop af. 

DATA: zie AGENDA

CONTACT: stuur me een mail op INFO@CAROLINEPEETERS.NL