BASISCURSUS (ÉÉN DAG) DOOSJES VAN KERAMIEK

Geïnspireerd door mijn dozen? Tijdens deze eendaagse cursus leer je de basis principes voor het bouwen van een goed sluitend doosje. De cursus is voor mensen met en zonder keramiek ervaring.

In de basiscursus ga je drie kleine doosjes (8x8x6cm) maken waarmee je verschillende principes van doosvormen kunt uitproberen. Tussendoor krijg je demonstraties en info over: werkvolgorde, bevestigen, ondersteunen, hoekverbindingen, opensnijden van een gesloten blok, aanslag van het deksel, sluitingen en afwerking.

Ter inspiratie laat ik vooraf een presentatie zien van verschillende thema’s en technieken binnen mijn werk, waarna je zelf de handen in de klei gaat steken.

WORKSHOP: We werken met fijne witte klei (Creaton 254). De doosjes worden opgebouwd uit 4 mm dikke platen die vooraf gerold zijn. Voor elke deelnemer ligt er een set mallen en een werkomschrijving klaar op basis waarvan je je doosjes kunt gaan maken.  Je kunt je werk extra persoonlijk maken door eigen voorwerpjes mee te nemen die je in de klei kunt afdrukken, of verwerken als bijvoorbeeld handvat. Denk aan muntjes, takjes, blaadjes, stof/kant.

STOKEN: Je neemt de werkstukken ingepakt mee naar huis om zelf te stoken. Ze moeten ongeveer 2 weken drogen, waarna je ze kan stoken op 1200/1240 graden, ik geef je hiervoor instructies mee. Als je wilt kan ik het drogen en biscuit stoken voor je verzorgen, meerprijs €5,00 per doosje.

AFWERKING: Wil je de doosjes ook nog glazuren op de dag zelf, dan kun je voor een meerpijs van €5,- de Mayco Stroke en Coat glazuren gebruiken die ik bij me heb. De ervaring heeft echter geleerd dat daar op de dag zelf niet veel tijd voor over blijft. Eventueel glazuur mee naar huis nemen kan ook. Voor €5,- krijg je twee kleuren mee in kleine bakjes. (= ongeveer inkoopsprijs). Je kunt ook je eigen glazuren of engobes meenemen of als we bij Silex zijn, in de winkel engobe of glazuur kopen die op de rauwe klei aangebracht kan worden.

VOOR WIE: de cursus is geschikt voor mensen met en zonder ervaring met keramiek.

KOSTEN: € 135,00 (incl 21% BTW) per persoon, inclusief klei, koffie en thee met koekjes voor tussendoor en 1 x lunch.

GROEPSGROOTTE: 6-14 personen (afh. van locatie)

TIJDEN: Inloop 9.15h, we werken van 9.30h tot ongeveer 16.30h. Met om 13.00h een lunch pauze.

WAAR: Ik geef de workshops in het atelier van Carla Rovers, Peelstraat 29 in Wanroij, of in de workshop ruimte van SIlex Meerheuvel 21 Den Bosch. Check mijn agenda voor de locatie per datum.

De workshop kan doorgaan vanaf 6 deelnemers.

Je kunt ook iets met mij afspreken op een eigen locatie. Zie: WORKSHOPS OP MAAT

WANNEER: Je kunt je inschrijven voor een van de data in de agenda door me een mailtje te sturen. Als de data die gepland zijn je niet passen kun je me een bericht sturen dat je interesse hebt, dan zet ik je op de lijst van geïnteresseerden. Als er 6 of meer mensen zijn kunnen we  dan een datum prikken en spreken we definitief een workshop af. 

Je kunt ook zelf een groep samenstellen (6-14 personen) en met mij een afspraak maken. Bij Silex hanteer ik een groepsgroot van max 14. 

DATA: AGENDA

CONTACT OF INSCHRIJVEN: stuur me een mail op INFO@CAROLINEPEETERS.NL