TWEEDAAGS  MASTERCLASS DOOSVORMEN

Dit is een twee daagse cursus, met als onderwerp de (complexe) doosvorm, gericht op creativiteit en techniek, met de focus op het ontwerptraject en bedoeld voor mensen die al enige ervaring met keramiek en het werk met kleiplaten hebben.

We beginnen de cursus met een inspirerende presentatie waar met name de architectuur van de doos, aan de orde komt: doosvormen, (draag) constructies, open en dicht, verbinding met andere materialen. Een presentatie van verschillende vormen, technieken en mogelijkheden in keramiek op het gebied van ‘de doos’.

Daarna gaan we meteen de ontwerpfase in: Je gaat aan de slag met een eigen ontwerp. Onder begeleiding zet je je idee op papier, bedenk je een plan van aanpak en wordt het ontwerp uitgewerkt in bv. eigen mallen met eigen maatvoering en daarna gerealiseerd in keramiek. (maximale maat van de basis 16×16 cm, hoogte max 20 cm, of in overleg)

Je krijgt demonstraties en info over: werkvolgorde, bevestigen en ondersteunen, hoekverbindingen, strakke binnenhoeken en buitenhoeken, opensnijden van een gesloten blok, aanslag van het deksel, scharnieren en sluitingen.

We werken met fijne witte klei (CT264) die van tevoren is uitgerold in platen van 4 mm. (ongeveer 6-7 platen = 1 pak pp) De platen zijn leerhard en klaar voor gebruik.

De masterclass wordt gegeven in de workshopruimte van Silex of in het atelier van Carla Rovers in Wanroij en gaat door vanaf 6 personen. (min 6 – max 10 pers)

KOSTEN: Ik reken voor een masterclass van twee dagen €250,- per persoon (incl. BTW). Dit is inclusief koffie, thee, koekjes, lunch, ontwerp-materiaal, klei (vooraf gerolde platen klei, 4 mm).

STOKEN: Je neemt de werkstukken ingepakt mee naar huis om zelf te stoken. Ze moeten ongeveer 3-4 weken drogen, waarna je ze kan stoken op 1200/1240 graden, ik geef je hiervoor instructies mee. Als je zelf niet kan stoken overleggen we even over een oplossing.

Wil je je werkstukken ook nog glazuren tijdens de masterclass, dan kun je voor een meerpijs van €5,- of €10,- de Mayco Stroke en Coat glazuren gebruiken die ik bij me heb. De ervaring heeft echter geleerd dat daar niet veel tijd voor over blijft. Je kunt ook je eigen glazuren of engobes meenemen of als we bij Silex zijn, in de winkel engobe of glazuur kopen die op de rauwe klei aangebracht kan worden. 

HOE LANG EN WAAR: we werken van 9.30h tot ongeveer 16.30h in de workshopruimte van Silex Den Bosch, of het atelier van Carla Rovers, Peelstraat 29 in Wanroij, 

Het is ook mogelijk deze cursus op een eigen locatie af te spreken, of een cursus te organiseren rondom een specifiek onderwerp. Ik maak hiervoor dan een speciale prijs. Zie: WORKSHOPS OP MAAT

SPECIALS: af en toe plan ik ook een thema masterclass, bijvoorbeeld KUSSENS IN KLEI. Houd mijn agenda in de gaten voor data.

HOE: Je kunt me een bericht sturen dat je interesse hebt en/of je wilt inschrijven voor een geplande datum. Of als de datum niet schikt, zet ik je op de lijst van geïnteresseerden.

GEPLANDE DATA ZIE: AGENDA

CONTACT: INFO@CAROLINEPEETERS.NL