WORKSHOP MEERDAAGS – COMPLEXE DOOSVORMEN

Dit is een twee- of driedaagse cursus, rondom de complexe doosvorm, gericht op creativiteit en techniek, met de focus op het ontwerptraject en bedoeld voor mensen die al enige ervaring met keramiek en het werk met kleiplaten hebben.

We beginnen de cursus met een inspirerende presentatie waar met name de architectuur van de doos, aan de orde komt: doosvormen, (draag) constructies, open en dicht, verbinding met andere materialen. Een presentatie van verschillende vormen, technieken en mogelijkheden in keramiek op het gebied van ‘de doos’.

Bij de driedaagse masterclass ga je eerst aan de slag met een aantal basis doosjes die we stap voor stap opbouwen. Een oefenronde om een paar verschillende principes van doosvormen in de vingers te krijgen alvorens je je eigen doos gaat ontwerpen.

Bij de tweedaagse masterclass gaan we meteen de ontwerpfase in:

Je gaat aan de slag met een eigen ontwerp. Onder begeleiding zet je je idee op papier, bedenk je een plan van aanpak en wordt het ontwerp uitgewerkt in bv. eigen mallen met eigen maatvoering en daarna gerealiseerd in keramiek. (maximale maat van de basis 20×20 cm, hoogte max 25 cm, of in overleg)

Je krijgt demonstraties en info over: werkvolgorde, bevestigen en ondersteunen, hoekverbindingen, strakke binnenhoeken en buitenhoeken, opensnijden van een gesloten blok, aanslag van het deksel, scharnieren en sluitingen.

De masterclass is bij 3 personen in mijn atelier. Bij 4-8 personen gaan we werken in de werkplaats van ‘de Binnendienst’  in Mierlo, in de buurt van Eindhoven. Meer info hierover volgt nog. 

KOSTEN: Ik reken voor een masterclass van twee dagen €210,- per persoon (incl BTW). Voor de drie-daagse cursussen reken ik €310,- per persoon (incl BTW).

Dit is inclusief koffie, thee, lunch, ontwerp-materiaal, klei (vooraf gerolde platen klei, 4 en 7 mm) en glazuur (Mayco stroke & coat). Als je wilt kan ik voor je stoken. (meerprijs €10,-)

HOE LANG EN WAAR: we werken van 9.30h tot ongeveer 17.30h op de ‘de Binnenplaats’ dat is de werkplaats van een goede vriend van ons én interieurbouwer  van architectonisch interieur-maatwerk, Windmolenstraat 3 Helmond. Ongeveer een kwartiertje rijden vanaf mijn atelier.

Het is ook mogelijk deze cursus op een eigen locatie af te spreken, of een cursus te organiseren rondom een specifiek onderwerp. Ik maak hiervoor dan een speciale prijs. Zie: WORKSHOPS OP MAAT

HOE: Je kunt me een bericht sturen dat je interesse hebt en/of je wilt inschrijven voor een geplande datum.

GEPLANDE DATA:

– Tweedaagse thema masterclass ‘KUSSENS’: zat 3 + zon 4 juli 2021 –> VOL

  (kussens in klei)

– Driedaagse COMPLEXE DOOSVORMEN: vrij 16 + zat 17 + zon 18 juli 2021 

– Driedaagse op locatie: MASTERCLASS COMPLEXE  DOOSVORM, bij Nora Nuyts, tijdens het grote STUDIO KERAMIEK ZOMERFESTIVAL in Duffel, België, meer info of inschrijven: Masterclass doosvormen zomerfestival 

– Zie ook: AGENDA

 CONTACT: INFO@CAROLINEPEETERS.NL