WORKSHOP MEERDAAGS – COMPLEXE DOOSVORMEN

Dit is een twee- of driedaagse cursus, rondom de complexe doosvorm, gericht op creativiteit en techniek, met de focus op het ontwerptraject

We beginnen de cursus met een inspirerende presentatie waar met name de architectuur van de doos, aan de orde komt: doosvormen, (draag) constructies, open en dicht, verbinding met andere materialen. Een presentatie van verschillende vormen, technieken en mogelijkheden in keramiek op het gebied van ‘de doos’.

Bij de driedaagse masterclass ga je eerst aan de slag met een aantal basis doosjes die we stap voor stap opbouwen. Een oefenronde om een paar verschillende principes van doosvormen in de vingers te krijgen alvorens je je eigen doos gaat ontwerpen.

Bij de tweedaagse masterclass gaan we meteen de ontwerpfase in:

Je gaat aan de slag met een eigen ontwerp. Onder begeleiding zet je je idee op papier, bedenk je een plan van aanpak en wordt het ontwerp uitgewerkt in bv. eigen mallen met eigen maatvoering en daarna gerealiseerd in keramiek. (maximale maat van de basis 20×20 cm, hoogte max 25 cm, of in overleg)

Mocht het te lastig zijn om met een eigen idee te komen dan is er ook de mogelijkheid met een van mijn ontwerpen aan de gang te gaan. Ik heb drie ontwerpen uitgewerkt in mallen waarvan je er dan één kunt kiezen en gebruiken: een mijmerdoosje, een kluisje of een stapeldoosje. Deze ontwerpen kunnen naar eigen inzicht aangepast worden.

Je krijgt demonstraties en info over: werkvolgorde, bevestigen en ondersteunen, hoekverbindingen, strakke binnenhoeken en buitenhoeken, opensnijden van een gesloten blok, aanslag van het deksel, scharnieren en sluitingen.

De masterclass is voor drie of vier personen in mijn atelier in Eindhoven af te spreken. Ik reken voor een masterclass van twee dagen €210,- per persoon (incl BTW). Voor de drie-daagse cursussen reken ik €310,- per persoon (incl BTW). Dit is inclusief lunch, ontwerp-materiaal, klei, glazuur, 1 x stoken en hulp bij het assembleren

HOE LANG EN WAAR: we werken van 9.30h tot ongeveer 18.00h in mijn atelier aan de Piuslaan (Eindhoven)

Het is ook mogelijk deze cursus op locatie af te spreken. Zie: WORKSHOPS OP MAAT

WANNEER: Je kunt zelf een groep samenstellen en hiervoor een afspraak met mij maken, of je kunt me een bericht sturen dat je interesse hebt en je je individueel wil inschrijven. Als er 3 of meer mensen zijn kunnen we een datum prikken en spreken we definitief een workshop af.

GEPLANDE DATA:

CONTACT: INFO@CAROLINEPEETERS.NL