NIEUWS

Stukjes en beetjes over mijn werk, ideeën, exposities, markten, workshops en andere noemenswaardige activiteiten.

WORKSHOP MALLETJES MAKEN VOOR PORSELEIN

ZO WIT ALS SNEEUW: Tweedaagse techniek-workshop gipsmalletjes maken, voor het gieten van porseleinen kerstballen.

In deze tweedaagse workshop ga je kleine tweedelige gietmalletjes van gips maken, waarmee je vormen van porselein gaat gieten. Deze kun je dan natuurlijk in je kerstboom hangen!

Dag 1:
2 (tweedelige) malletjes maken van gips
Om het proces in de vingers te krijgen starten we met een eenvoudige bolvorm. Daarna kun je nóg een malletje maken van (eigen) ‘Objets trouvés’, naar eigen ontwerp. De mallen zijn tweedelig en worden gemaakt in gips. De vormen die je gebruikt zijn maximaal zo groot als je hand.

Dag 2:
Gieten en decoreren van de kerstballen met porselein gietklei
De mallen hebben een tijdje kunnen drogen (evt. worden ze nog drooggestookt op 60 graden) en zijn de tweede cursusdag klaar voor gebruik.
We kunnen qua tijd alle malletjes twee keer gieten, dus als alles goed gaat heb je straks in totaal 4 eigen gemaakte kerstballen. Tussendoor (tijdens het wachten) kunnen platte ornamenten gegoten worden op gipsplaten. Als de kerstballen uit de mallen komen moeten ze nog een beetje afgewerkt worden en kunnen ze worden voorzien van (extra) kleur en decoratie m.b.v. gekleurde porselein slib, kleurpigmenten en/of oxides. De ballen en ornamenten worden gestookt op 1240 graden.

Dag 3:
Montage en ophalen
Haakjes, touwtjes en dergelijke worden aan de ornamenten gemaakt, een en ander goed inpakken en mee naar huis voor de kerst!

 

Datum:

Zaterdag 27 november en zaterdag 11 december
Tijdstip:        10.00 – 16.30 uur

Aantal lessen: 2 + montage/ophaal moment

Ophalen en montage zaterdag 18 december 2021 van 10.00h -11.00h

Locatie: de Wiele Creatief, molenstraat 23 Geldrop

Lesgeld:         €135,-

Inschrijven via de Wiele : kerstballen-mallen-workshop

HERFST ’21-’22: NIEUWE WORKSHOP DATA VOOR DOZENBOUWERS

NIEUWE DATA – NIEUWE DATA – NIEUWE DATA

 

Voor komende periode zijn de workshops en masterclasses dozenbouwen gepland in het atelier van Carla Rovers, Peelstraat 29, in Wanroij. (Carla Rovers Vormgeving stad en landschap: Ontwerpatelier

Een landelijk gelegen super de luxe ruim keramiek atelier, met een prachtig uitzicht en een fantastische tuin eromheen. 

Voor de lunch mogen we bij mooi weer gebruik maken van de tuin, er is ruim voldoende parkeer plek aanwezig en allerlei B&B mogelijkheden in de buurt.

Op de planning staat in Wanroij:

 Nog onder voorbehoud, waarschijnlijk ook in Wanroij, een aantal thema masterclasses: 

  • Vrijdag 21 en zaterdag 22 januari ’22, TWEEDAAGSE MASTERCLASS KUSSENVORMEN IN KLEI, info: kussens in klei
  • Vrijdag 4 en zaterdag 5 maart ’22, TWEEDAAGSE MASTERCLASS SCHARNIEREN IN KLEI, inzoomen op het principe van scharnieren en het uitgebreid uitproberen ervan op verschillende manieren, precieze omschrijving en inhoud moet ik nog even uitdenken.

Prijzen incl. 21% BTW:  eendaagse, €120,- / tweedaagse, €210,-

Werktijden van 9.30-16.30h

INSCHRIJVEN OF MEER INFO:  info@carolinepeeters.nl   of  +31 (0)6-38813484

NIEUWE WORKSHOP DATA VOOR DOZENBOUWERS

NIEUWE DATA – NIEUWE DATA – NIEUWE DATA

 

ALL GOOD THINGS COME IN A BOX!

Ook gefascineerd door doosjes, schatkisten, boxen en alles met een deksel?

Kom in de zomermaanden een masterclass of workshop bij me volgen waar je een persoonlijke doos in klei maakt, naar eigen ontwerp.

Persoonlijke begeleiding in groepen van 5-8/10 pers + inspirerende presentatie + vooraf gerolde platen + gezellige lunch + evt. mogelijkheid voor diner.

EENDAGSWORKSHOPS:  zaterdag 8 mei 2021 (vol) –  zaterdag 5 juni 2021 – zondag 6 juni 2021 – vrijdag 9 juli 2021 –  zie ook eendagsworkshop

MEERDAAGSE MASTERCLASSEN:  Driedaags nr 1 vrij 2+ zat 3+ zon 4 juli 2021 –  Tweedaagse zat 10+ zon 11 juli 2021 – Driedaagse nr 2 vrij 16+ zat 17+ zon 18 juli 2021 – zie ook: meerdaagse workshops

INSCHRIJVEN OF MEER INFO:  info@carolinepeeters.nl   of  +31 (0)6-38813484

NIEUWE DATA VOOR DOZENBOUWERS

ALL GOOD THINGS COME IN A BOX!

Ook gefascineerd door doosjes, schatkisten, boxen en alles met een deksel?

Kom in het voorjaar of de zomer een één-dags workshop volgen, waar je aan de slag  gaat met de basis principes voor het bouwen van een goed sluitend doosje.

Heb je meer ervaring en wil je meer uitdaging? Dan kun je ook kiezen voor een twee- of drie-daagse masterclass, waar je een persoonlijke doos in klei maakt, naar eigen ontwerp.

Persoonlijke begeleiding in groepen van 5-8 pers + inspirerende presentatie + vooraf gerolde platen + gezellige lunch + bij de meerdaagsen mogelijkheid voor diner.

DATA:

– eendagsworkshop: zaterdag 8 mei 2021

– tweedaagse dozenbouwen: zat 5 + zon 6 juni 2021

– driedaagse dozenbouw nr 1: 2+3+4 juli 2021

– driedaagse dozenbouwen nr 2: 9+10+11 juli 2021

– driedaagse dozenbouwen nr 3: 16+17+18 juli 2021.

 

LOCATIE: werkplaats van een goede vriend van ons in Mierlo, vlabij Eindhoven. Meer info volgt.

INFO OF OPGEVEN: stuur me een mail  op info@carolinepeeters.nl  of bel me op +31 (0)6-38813484 .

LOCKDOWN ACTIE VERLENGD tm 14 feb ’21

GRATIS VERZENDEN – GRATIS VERZENDEN – GRATIS VERZENDEN

Omdat de lockdown vorige week verlengd  is, verleng ik mijn lockdown actie gewoon mee! En omdat het ook Valentijnsdag is en ik daar heel veel moois voor heb gemaakt reken ik t/m 14 februari geen verzendkosten bij een bestelling binnen Nederland! 

En als je in de buurt woont kom ik de bestelling zelf brengen. Je pakje wordt nog steeds mooi ingepakt en bij elke bestelling ontvang je een leuke verrassing!

En de eerste die iets uit de collectie besteld krijgt mijn extra exemplaar van de liefdes editie van DICHTER!

GRATIS VERZENDEN – GRATIS VERZENDEN – GRATIS VERZENDEN

HAPPY NEW YEAR

Ik wens iedereen die dit leest veel inspiratie en goeds voor 2021. Ik hoop dat we weer snel dicht bij elkaar mogen komen om mooie en leuke dingen samen te doen. Elkaar een hand te geven, een knuffel, een zoen. En dat we dan blijven waarderen dat we dat kunnen!

Vorig jaar was ik het nieuwe jaar begonnen met een nieuwsbrief, daarin een inspirerend gedicht dat ik via PLINT in mijn mailbox kreeg.

Het gaat over het leven als een weg, en het onvoorspelbare karakter daarvan. Nou dat hebben we wel meegemaakt het afgelopen jaar. Er zijn wel wat hobbels en doodlopende steegjes op de weg gekomen voor heel veel mensen. Exposities gingen niet door, workshops en cursussen werden afgeblazen. Toch zijn er op mijn pad ook weer wat leuke nieuwe  afslagen geweest, die me heel veel plezier en inpsiratie hebben gebracht. Ik noem de kerstballen! 

Ter inspiratie heb ik hieronder het gedicht nog eens geplaatst. Maak er iets moois van in  2021!

Weg

Niet altijd wijst de weg zichzelf. Er zijn er die zich verliezen in steeds meer en steeds minder doorzichtige stenige zijpaden, in omhoog en omlaag zonder duidelijk doel, en nog altijd is het een weg, met de sporen die daarop wijzen.

Misschien, denk je ergens, halverwege of waar het ook mag zijn, als je in kalme angst meent verdwaald te zijn en zelfs de weg terug nooit meer te zullen vinden, misschien is er een oog dat deze verwarde weg ziet als een rechte lijn, als een pijl, die zonder omhaal afvliegt op het doel.

Vertrouw daarom de weg, altijd, want hoe dan ook, hij komt aan, anders was hij er niet.

T. van Deel

LOCKDOWN ACTIE tm 19 jan ’21

GRATIS VERZENDEN – GRATIS VERZENDEN – GRATIS VERZENDEN

Speciaal om de pijn van de lockdown wat te verzachten reken ik tot en met 19 januari 2021 geen verzendkosten bij een bestelling binnen Nederland!  En als je in de buurt woont kom ik het zelf naar je brengen. We plannen op 23 december een rond breng dagje.

Je pakje wordt extra feestelijk ingepakt en bij elke bestelling ontvang je iets leuks voor in de kerstboom en bestel je voor meer dan €100,- dan is dat een handgemaakte kerstbal van porselein!

GRATIS VERZENDEN – GRATIS VERZENDEN – GRATIS VERZENDEN

KERSTBALLEN MAKEN VAN PORSELEIN

Superleuke twee dagen gehad met de bijna 10 cursisten van de workshop kerstballen maken in porselein. Vorige week zaterdag hebbenw e mallen gemaakt van allerlei objecten. er is volop geexperimenteerd en niet alle mallen zijn goed gelukt, maar er zijn gisteren een heleboel fantastische exemplaren uit de gipsvormen gekomen.

Veel geleerd allemaal en zeer veel lol gehad. Gaan we zeker nog eens doen!