NIEUWS

Stukjes en beetjes over mijn werk, ideeën, exposities, markten, workshops en andere noemenswaardige activiteiten.

NIEUWE WORKSHOP DATA VOOR DOZENBOUWERS

NIEUWE DATA – NIEUWE DATA – NIEUWE DATA

 

ALL GOOD THINGS COME IN A BOX!

Ook gefascineerd door doosjes, schatkisten, boxen en alles met een deksel?

Kom in de zomermaanden een masterclass of workshop bij me volgen waar je een persoonlijke doos in klei maakt, naar eigen ontwerp.

Persoonlijke begeleiding in groepen van 5-8/10 pers + inspirerende presentatie + vooraf gerolde platen + gezellige lunch + evt. mogelijkheid voor diner.

EENDAGSWORKSHOPS:  zaterdag 8 mei 2021 (vol) –  zaterdag 5 juni 2021 – zondag 6 juni 2021 – vrijdag 9 juli 2021 –  zie ook eendagsworkshop

MEERDAAGSE MASTERCLASSEN:  Driedaags nr 1 vrij 2+ zat 3+ zon 4 juli 2021 –  Tweedaagse zat 10+ zon 11 juli 2021 – Driedaagse nr 2 vrij 16+ zat 17+ zon 18 juli 2021 – zie ook: meerdaagse workshops

INSCHRIJVEN OF MEER INFO:  info@carolinepeeters.nl   of  +31 (0)6-38813484

NIEUWE DATA VOOR DOZENBOUWERS

ALL GOOD THINGS COME IN A BOX!

Ook gefascineerd door doosjes, schatkisten, boxen en alles met een deksel?

Kom in het voorjaar of de zomer een één-dags workshop volgen, waar je aan de slag  gaat met de basis principes voor het bouwen van een goed sluitend doosje.

Heb je meer ervaring en wil je meer uitdaging? Dan kun je ook kiezen voor een twee- of drie-daagse masterclass, waar je een persoonlijke doos in klei maakt, naar eigen ontwerp.

Persoonlijke begeleiding in groepen van 5-8 pers + inspirerende presentatie + vooraf gerolde platen + gezellige lunch + bij de meerdaagsen mogelijkheid voor diner.

DATA:

– eendagsworkshop: zaterdag 8 mei 2021

– tweedaagse dozenbouwen: zat 5 + zon 6 juni 2021

– driedaagse dozenbouw nr 1: 2+3+4 juli 2021

– driedaagse dozenbouwen nr 2: 9+10+11 juli 2021

– driedaagse dozenbouwen nr 3: 16+17+18 juli 2021.

 

LOCATIE: werkplaats van een goede vriend van ons in Mierlo, vlabij Eindhoven. Meer info volgt.

INFO OF OPGEVEN: stuur me een mail  op info@carolinepeeters.nl  of bel me op +31 (0)6-38813484 .

LOCKDOWN ACTIE VERLENGD tm 14 feb ’21

GRATIS VERZENDEN – GRATIS VERZENDEN – GRATIS VERZENDEN

Omdat de lockdown vorige week verlengd  is, verleng ik mijn lockdown actie gewoon mee! En omdat het ook Valentijnsdag is en ik daar heel veel moois voor heb gemaakt reken ik t/m 14 februari geen verzendkosten bij een bestelling binnen Nederland! 

En als je in de buurt woont kom ik de bestelling zelf brengen. Je pakje wordt nog steeds mooi ingepakt en bij elke bestelling ontvang je een leuke verrassing!

En de eerste die iets uit de collectie besteld krijgt mijn extra exemplaar van de liefdes editie van DICHTER!

GRATIS VERZENDEN – GRATIS VERZENDEN – GRATIS VERZENDEN

HAPPY NEW YEAR

Ik wens iedereen die dit leest veel inspiratie en goeds voor 2021. Ik hoop dat we weer snel dicht bij elkaar mogen komen om mooie en leuke dingen samen te doen. Elkaar een hand te geven, een knuffel, een zoen. En dat we dan blijven waarderen dat we dat kunnen!

Vorig jaar was ik het nieuwe jaar begonnen met een nieuwsbrief, daarin een inspirerend gedicht dat ik via PLINT in mijn mailbox kreeg.

Het gaat over het leven als een weg, en het onvoorspelbare karakter daarvan. Nou dat hebben we wel meegemaakt het afgelopen jaar. Er zijn wel wat hobbels en doodlopende steegjes op de weg gekomen voor heel veel mensen. Exposities gingen niet door, workshops en cursussen werden afgeblazen. Toch zijn er op mijn pad ook weer wat leuke nieuwe  afslagen geweest, die me heel veel plezier en inpsiratie hebben gebracht. Ik noem de kerstballen! 

Ter inspiratie heb ik hieronder het gedicht nog eens geplaatst. Maak er iets moois van in  2021!

Weg

Niet altijd wijst de weg zichzelf. Er zijn er die zich verliezen in steeds meer en steeds minder doorzichtige stenige zijpaden, in omhoog en omlaag zonder duidelijk doel, en nog altijd is het een weg, met de sporen die daarop wijzen.

Misschien, denk je ergens, halverwege of waar het ook mag zijn, als je in kalme angst meent verdwaald te zijn en zelfs de weg terug nooit meer te zullen vinden, misschien is er een oog dat deze verwarde weg ziet als een rechte lijn, als een pijl, die zonder omhaal afvliegt op het doel.

Vertrouw daarom de weg, altijd, want hoe dan ook, hij komt aan, anders was hij er niet.

T. van Deel

LOCKDOWN ACTIE tm 19 jan ’21

GRATIS VERZENDEN – GRATIS VERZENDEN – GRATIS VERZENDEN

Speciaal om de pijn van de lockdown wat te verzachten reken ik tot en met 19 januari 2021 geen verzendkosten bij een bestelling binnen Nederland!  En als je in de buurt woont kom ik het zelf naar je brengen. We plannen op 23 december een rond breng dagje.

Je pakje wordt extra feestelijk ingepakt en bij elke bestelling ontvang je iets leuks voor in de kerstboom en bestel je voor meer dan €100,- dan is dat een handgemaakte kerstbal van porselein!

GRATIS VERZENDEN – GRATIS VERZENDEN – GRATIS VERZENDEN

KERSTBALLEN MAKEN VAN PORSELEIN

Superleuke twee dagen gehad met de bijna 10 cursisten van de workshop kerstballen maken in porselein. Vorige week zaterdag hebbenw e mallen gemaakt van allerlei objecten. er is volop geexperimenteerd en niet alle mallen zijn goed gelukt, maar er zijn gisteren een heleboel fantastische exemplaren uit de gipsvormen gekomen.

Veel geleerd allemaal en zeer veel lol gehad. Gaan we zeker nog eens doen!

MADAM IN DRIE DELEN deel 1

De aanleiding voor het beeld ‘Madam in Drie Delen’ was mijn deelname aan en selectie voor Madammen in Damme (BE). Een expositie waar ergens op een of andere manier het thema ‘de vrouw’ aanwezig moest zijn. Ik was geselecteerd op basis (denk ik) van mijn mijmerdozen, die geïnspireerd zijn op mijn oma’s. Ik voelde de noodzaak om naast mijn mijmerdozen en andere bewaarplaatsen ook een centraal groot werk te maken waar mijn beeld van de vrouw, direct afleesbaar zou zijn. Ik dacht in eerste instantie aan een soort Matrouschka. Mijn dozen worden daar vaak mee vergeleken en ik vind het een mooi symbool voor ‘de moeder’ . In gesloten vorm is de Matrouschka de ultieme belichaming van mijn motto ‘wat je ziet is maar een omhulsel, het belangrijkste blijft verborgen.‘ een quote uit de kleine prins van Antoine de Exupery.

En ik vind dat ook een hele mooie passende gedachte bij het thema van de Madam, misschien een beetje cheesy, maar het is een feit dat je zeker als vrouw enorm beoordeeld en afgerekend wordt op je uiterlijk. Een thematiek waar ik mede geïnspireerd door mijn dochter en haar ontspanning en positiviteit over haar eigen lichaam, ook al eventjes mee bezig was. Er waren voorafgaand aan de Madam al wat kleinere Madammen ontstaan, wat vingeroefeningen die behoorlijk wat ideeën en gesprekken op gang hadden gebracht. Het is het begin van een onderzoek geworden, naar de esthetiek van het echte lichaam. Niet een romantisering ervan, maar een zoeken naar positiviteit en trots in dat wat er gewoon is. En mijn grote Madam is daar de volgende stap in geworden.

Als studiemateriaal heb ik heel veel foto’s mogen maken van mijn dochter. Daarnaast heb ik ook mezelf uitvoerig gefotografeerd of laten fotograferen door mijn gezinsleden.Deze foto’s zijn de basis geweest voor de uiterlijke kenmerken van mijn Madam. Het is niet een letterlijke weergave geworden van of mezelf of mijn dochter, maar we zien veel van onszelf terug. Daarnaast zijn er veel familietrekken naar boven gekomen en zien we mijn moeder, mijn zus en zelfs mijn zoon terug in delen van het beeld.

Het bijzondere om foto’s van jezelf te bestuderen als onderwerp voor een beeld dat je zelf gaat maken, is dat je met hele andere ogen naar je eigen lichaam kijkt. Van een negatieve veroordelende houding, die ik eigenlijk altijd heb, veranderde mijn kritische kijk op mijn lijf in een open, observerende, neutrale blik.