WORKSHOP MEERDAAGS – COMPLEXE DOOSVORMEN

Dit is een twee- of driedaagse cursus, rondom de complexe doosvorm, gericht op creativiteit en techniek, met de focus op het ontwerptraject en bedoeld voor mensen die al enige ervaring met keramiek en het werk met kleiplaten hebben.

We beginnen de cursus met een inspirerende presentatie waar met name de architectuur van de doos, aan de orde komt: doosvormen, (draag) constructies, open en dicht, verbinding met andere materialen. Een presentatie van verschillende vormen, technieken en mogelijkheden in keramiek op het gebied van ‘de doos’.

Bij de driedaagse masterclass ga je eerst aan de slag met een aantal basis doosjes die we stap voor stap opbouwen. Een oefenronde om een paar verschillende principes van doosvormen in de vingers te krijgen alvorens je je eigen doos gaat ontwerpen.

Bij de tweedaagse masterclass gaan we meteen de ontwerpfase in:

Je gaat aan de slag met een eigen ontwerp. Onder begeleiding zet je je idee op papier, bedenk je een plan van aanpak en wordt het ontwerp uitgewerkt in bv. eigen mallen met eigen maatvoering en daarna gerealiseerd in keramiek. (maximale maat van de basis 18×18 cm, hoogte max 20 cm, of in overleg) 

Je krijgt demonstraties en info over: werkvolgorde, bevestigen en ondersteunen, hoekverbindingen, strakke binnenhoeken en buitenhoeken, opensnijden van een gesloten blok, aanslag van het deksel, scharnieren en sluitingen.

We werken met fijne witte klei (CT264) die vantevoren is uitgerold in platen van 4 en 7 mm. (ongeveer 8 platen = 1 pak pp) Deplaten zijn leerhard en klaar voor gebruik.

De masterclass wordt meestal gegeven in het atelier van Carla Rovers in Wanroij en gaat door vanaf 4 personen. (max 8) Als het atelier in Wanroij niet beschikbaar is wijk ik uit naar bv Silex in Den Bosch.

KOSTEN: Ik reken voor een masterclass van twee dagen €210,- per persoon (incl. BTW). Voor de driedaagse cursussen reken ik €310,- per persoon (incl. BTW).

Dit is inclusief koffie, thee, koekjes, lunch (drie belegde broodjes van de bakker in Wanroij), ontwerp-materiaal, klei (vooraf gerolde platen klei, 4 en 7 mm). Als je wilt kan ik het werk voor je laten drogen en biscuit stoken. (meerprijs €15,- tot €30,- voor een halve of een hele oven)

Wil je je werkstukken ook nog glazuren tijdens de masterclass, dan kun je voor een meerpijs van €5,- of €10,- de Mayco Stroke en Coat glazuren gebruiken die ik bij me heb. De ervaring heeft echter geleerd dat daar niet veel tijd voor over blijft. Eventueel glazuur meenemen kan ook. Voor €5,- krijg je twee kleuren mee in kleine bakjes. Voor €10,- het dubbele. (= ongeveer inkoopsprijs)

HOE LANG EN WAAR: we werken van 9.30h tot ongeveer 16.30h in het atelier van Carla Rovers, Peelstraat 29 in Wanroij.

Het is ook mogelijk deze cursus op een eigen locatie af te spreken, of een cursus te organiseren rondom een specifiek onderwerp. Ik maak hiervoor dan een speciale prijs. Zie: WORKSHOPS OP MAAT

HOE: Je kunt me een bericht sturen dat je interesse hebt en/of je wilt inschrijven voor een geplande datum. Of als de datum niet schikt, zet ik je op de lijst van geïnteresseerden.

GEPLANDE DATA: AGENDA

CONTACT OF INSCHRIJVEN: INFO@CAROLINEPEETERS.NL