AN URN, FIT FOR A KING

ZELF BEDACHT, ZELF GEMAAKT (met een beetje hulp)

Een laatste rustplaats voor een trouwe metgezel die veel betekent voor het hele gezin. Het hondje Binky van baasje Michelle werd helaas niet meer beter na een zware operatie en is overleden. Michelle wilde graag de as van King Binky, zoals het hondje liefkozend genoemd werd, bewaren in een urn die ze zelfde wilde bedenken en maken. 

Na een fijn gesprek aan de telefoon heb ik een ontwerpschets gemaakt naar de ideeën van Michelle. Een bolvorm met een deksel, een kroontje op de deksel met plaats voor een kaarsje en met allerlei items op de bol die met het leven van Binky te maken hebben. Michelle wilde graag zelf meehelpen bij de totstandkoming van de urn.

Ik heb de bolvorm met het deksel voorbereid en Michelle is een ochtend in mijn atelier komen werken om alle decoraties op de bol aan te brengen, sterretjes, botjes, pootafdruk, alles uitgesneden uit platen zachte klei en met chirurgische precisie aangebracht op de bol. 

Het was een mooi zondagochtend met fijne verhalen over een heel geliefd hondje en de wereld om hem heen en een eindresultaat waar iedereen heel blij mee is!