TWEEDAAGSE MASTERCLASS KUSSENS IN KLEI

O wat is het fijn om naast al dat rechte en hoekige af en toe rondingen en glooiingen te laten ontstaan in de klei!

Klei is uitermate geschikt om zachtheid en aaibaarheid uit te stralen, maar blijft daarnaast toch stevig en sterk. In mijn thema masterclass KUSSENVORMEN, gaan we met technieken en vormen experimenteren om zachte en aaibare vormen in klei te vangen.

Ik begin de eerste dag met een korte demonstratie en presentatie van mijn serie PILLOWS. Ik vertel je over het maakproces en mijn gedachtegang bij de  totstandkoming van de serie.

Daarna geef ik een demo van de technieken waarmee ik je kennis wil laten maken.

We gaan in deze masterclass met een aantal technieken aan de slag waarmee je zachte vormen (kussenvormen) kunt maken in klei.

–  opblazen van kleine vormen

–  vouwen, knippen en monteren van kleiplaten tot driedimensionale elementen

–  grotere vormen via een ‘door-zak-mal’

Met de ontstane vormen ga je de tweede dag aan de slag: Stapelen? Verbinden? Openen? Combineren met andere vormen? Ik laat verschillende mogelijkheden en voorbeelden zien.

De focus in deze masterclass ligt op het onderzoeken van de mogelijkheden binnen de technieken en het experimenteren met de ontstane zachte vormen.

MATERIAAL: We werken met witte klei. (CT264). Deze heb ik al voor je uitgerold in 4mm dikke leerharde platen waar je meteen mee kunt gaan werken.

Wil je je werkstukken ook nog glazuren tijdens de masterclass, dan kun je voor een meerpijs van €5,- of €10,- de Mayco Stroke en Coat glazuren gebruiken die ik bij me heb. De ervaring heeft echter geleerd dat daar niet veel tijd voor over blijft.

DROGEN EN STOKEN: Je neemt de werkstukken geglazuurd en ingepakt mee naar huis om ze zelf te drogen en te stoken. Ze moeten ongeveer 2-3 weken drogen, waarna je ze kan stoken op 1200/1240 graden, ik geef je hiervoor instructies mee. Als je wilt dat ik voor je stook dan overleggen we even.

AANTAL DEELNEMERS: 8 – 10 personen 

HOE LANG EN WAAR: we werken van 9.30h tot ongeveer 16.30h. Meestal bij SIlex in  Den Bosch.

Het is ook mogelijk deze cursus op een eigen locatie af te spreken, of een cursus te organiseren rondom een specifiek ander onderwerp. Ik maak hiervoor dan een speciale prijs. Zie ook: WORKSHOPS OP MAAT

KOSTEN: Ik reken voor deze tweedaagse thema-masterclass KUSSENS IN KERAMIEK €250,- per persoon (incl. BTW). Dit is inclusief koffie-thee-koekjes, 2 x lunch, ontwerp en mal-materiaal en klei (CT 264, ruim 1 pak per persoon = 8 platen). Excl stoken en glazuur.

WANNEER: AGENDA

CONTACT EN INSCHRIJVEN: Je kunt me een bericht sturen dat je interesse hebt en/of je wilt inschrijven voor een geplande datum via info@carolinepeeters.nl