TWEEDAAGSE MASTERCLASS KUSSENS IN KLEI

O wat is het fijn om naast al dat rechte en hoekige af en toe rondingen en glooiingen te laten ontstaan in de klei!

Klei is uitermate geschikt om zachtheid en aaibaarheid uit te stralen, maar blijft daarnaast toch stevig en sterk. In mijn thema masterclass KUSSENVORMEN, gaan we met technieken en vormen experimenteren om zachte en aaibare vormen in klei te vangen.

Ik begin de eerste dag met een korte demonstratie en presentatie van mijn serie PILLOWS. Ik vertel je over het maakproces en mijn gedachtegang bij de  totstandkoming van de serie.

Daarna geef ik een demo van de technieken waarmee ik je kennis wil laten maken.

We gaan in deze masterclass met drie technieken aan de slag waarmee je zachte vormen (kussenvormen) kunt maken in klei.

–  opblazen van kleine vormen

–  vouwen en monteren van kleiplaten tot driedimensionale elementen

–  grotere vormen via een ‘door-zak-mal’

Met de ontstane vormen ga je de tweede dag aan de slag: Stapelen? Verbinden? Openen? Combineren met andere vormen? Ik laat verschillende mogelijkheden en voorbeelden zien.

De focus in deze masterclass ligt op het onderzoeken van de mogelijkheden binnen de technieken en het experimenteren met de ontstane zachte vormen.

MATERIAAL: We werken met witte klei. (CT264). Deze heb ik al voor je uitgerold in 4mm dikke leerharde platen waar je meteen mee kunt gaan werken.

In het atelier zijn diverse materialen aanwezig om structuren te maken. Verder zijn er diverse kleuren één-stooks-glazuren (mayco) en wat engobes aanwezig om je werkstuk te decoreren. Je kunt je werk extra persoonlijk maken door eigen voorwerpjes mee te nemen die je in de klei kunt afdrukken, of kan verwerken als bijvoorbeeld handvat. Denk aan muntjes, takjes, blaadjes, stof/kant.

DROGEN EN STOKEN: Je neemt de werkstukken geglazuurd en ingepakt mee naar huis om ze zelf te drogen en te stoken. Ze moeten ongeveer 2-3 weken drogen, waarna je ze kan stoken op 1200/1240 graden, ik geef je hiervoor instructies mee. Als je wilt kan ik ook voor je stoken, meerprijs €10,-.

AANTAL DEELNEMERS: 3 – 8 personen (vanaf 4 deelnemers gaan we naar de werkplaats in Helmond)

HOE LANG EN WAAR: we werken van 9.30h tot ongeveer 17.30h in mijn atelier in Eindhoven of op de ‘de Binnenplaats’ dat is de werkplaats van een goede vriend van ons, en interieurbouwer in Helmond, in de buurt van Eindhoven. (Windmolenstraat 3 Helmond)

Het is ook mogelijk deze cursus op een eigen locatie af te spreken, of een cursus te organiseren rondom een specifiek ander onderwerp. Ik maak hiervoor dan een speciale prijs. Zie ook: WORKSHOPS OP MAAT

HOE: Je kunt me een bericht sturen dat je interesse hebt en/of je wilt inschrijven voor een geplande datum via info@carolinepeeters.nl.

KOSTEN: Ik reken voor deze tweedaagse thema-masterclass KUSSENS IN KERAMIEK €210,- per persoon (incl. BTW). Dit is inclusief koffie-thee-koekjes, 2 x lunch, ontwerp en mal-materiaal, klei, glazuur/engobe. Als je wilt dat ik voor je stook, reken ik daar €10,- voor.

WANNEER: zaterdag 3 en zondag 4 juli 2021–> VOL