PRUPKES

De serie Prupkes is ontstaan begin 2023. Als vervolg op de zachte kussenvormen die ik al langer maak, wilde ik allang eens gaan experimenteren met sjablonen en patronen van knuffels en kleding in klei. Klei kan zich bij de juiste vochtigheid gedragen als leer of dikke stof, waar je dan dus prachtige vormen mee kunt vouwen. Geïnspireerd op de knuffel die mijn zus ooit voor mij maakte is er een leuke familie van Prupkes ontstaan.

Elk Prupke heeft een kleine bewaarplaats mee gekregen: een deurtje of laatje in de buik dat echt open kan en waar het jouw mooiste geheimen kan bewaren!

2023 was een turbulent jaar. Familie perikelen, gezondheidstoestanden, wereld drama’s die maar niet wilden ophouden. 

Ik had ontzettend behoefte om met zachtaardige positieve dingen bezig te zijn en hervond erg veel plezier in het maken van de Prupkes.

De Prupkes zijn zachtaardige wezentjes die hoopvol naar de hemel kijken. Ze zijn op een bepaalde manier wat hulpeloos, zo zonder armen, maar daar maken ze zich niet druk over. Ze blijven positiviteit en liefde uitdragen en stralen daarmee ook kracht en troost uit. In ieder geval voor  mij. Er gaan er vast nog meer komen. Dat kan de wereld wel gebruiken!

Elk PRUPKE is uniek en heeft een eigen naam gekregen. De namen hebben allemaal iets met liefde te maken. Maak kennis met Philou de Grote, Uno, Aimée, Suki, Aiko, Happy en Lieve.

Materiaal: zwart bakkende klei (CT 376) op 1220 graden gestookt, diverse glazuren, sluitingen met elastiek.