KUNST IN HET FORT

aug 18, 2015 | evenementen

PERSBERICHT: Werkendam – Fort Altena, doet er komend weekend nog een cultureel schepje bovenop. Daar is zaterdag 22 en zondag 23 augustus tussen 12.00 uur en 17.00 uur een doorlopende expositie te bezichtigen van vier kunstenaars. De toegang voor deze expositie is gratis.

In de remise D van het Fort presenteren drie kunstenaars hun werk: Caroline Peeters uit Eindhoven.  Haar werk ontstaat vanuit haar fascinatie voor bewaren. Doosachtige, handgemaakte objecten en sieraden van keramiek. Piet Versteeg beeldhouwer uit Hank, hij toont zijn werk en is zeer breed georiënteerd. Hij is onder andere geïnspireerd door de Shona kunst uit Zimbawe. Mia van Hasselt uit Giessenburg zij exposeert haar verrassende abstracte kunstwerken. Zij werkt voornamelijk met hout, acrylic/gips, purschuim;

In het torenfort laat  Kasper Werther uit Dussen op indrukwekkende wijze zien hoe zijn animatiefilms tot stand zijn gekomen.

Afgelopen weekend hebben de bovenstaande kunstenaars geëxposeerd tijdens de kunst en cultuur manifestatie “Kunst met een grote K” in Fort Altena. Hier was de belangstelling zo groot dat besloten is om hun werken ook voor komend weekend te laten staan.