MASTERCLASS THEMA SCHARNIEREN

dec 14, 2021 | workshops en masterclasses

Twee daagse thema masterclass

SCHARNIEREN IN KLEI

DATA EN LOCATIE: AGENDA

De cursus is bedoeld voor mensen met keramiekervaring en liefst ook met ervaring in het opbouwen met platen.

PRESENTATIE EN DEMO: De eerste dag beginnen we tijdens de koffie met een presentatie, life demo en uitleg van verschillende principes van scharnieren zoals die in mijn werk voorkomen:
– basis scharnier
– taats deksel
– dubbelscharnier
– verzonken scharnier
– div elastiek-scharnieren

Ik heb hier voorbeelden van meegenomen. Van alle types zijn ook nog schetsen en (werk)tekeningen aanwezig. Verder neem ik ter inspiratie foto’s mee van voorbeelden uit andere vakgebieden, zoals architectuur, meubels, houtbewerking.

DEMO: ik laat zien hoe ik een kubusvorm opbouw en monteer hier een basisscharnier op.

AAN DE SLAG: Als vingeroefening ga je het basisscharnier ook uitvoeren op een simpele kubusvorm.

EIGEN ONTWERP MAKEN: Thuis heb je al een beetje nagedacht over een vorm of element van keramiek dat je met behulp van een of meerdere scharnieren zou willen gaan openen. Ter inspiratie heb je de filmpjes van mijn rugzakken of mijn Madam kunnen bekijken.

Onder begeleiding zet je je idee op papier, bedenk je een plan van aanpak en wordt het ontwerp uitgewerkt in bv. eigen mallen met eigen maatvoering en daarna gerealiseerd in keramiek. (maximale maat van de basis 18×18 cm, hoogte max 20 cm) Karton, papier, linialen, treken en snij materiaal is aanwezig.
Je gaat vervolgens de rest van de masterclass gebruiken om je idee op te bouwen uit de platen klei die  voor je klaarliggen.

MATERIAAL: We werken met fijne witte klei (CT264) die van tevoren is uitgerold in platen van 4 en 7 mm. (ongeveer 8 platen = 1 pak pp) De platen zijn leerhard en klaar voor gebruik.

STOKEN: Je neemt de werkstukken ingepakt mee naar huis om zelf te stoken. Ze moeten ongeveer 2-3 weken drogen, waarna je ze kan stoken op 1200/1240 graden, ik geef je hiervoor instructies mee. Als je wilt kan ik het drogen en biscuit stoken voor je verzorgen, meerprijs €10,-).

AFWERKING: Wil je je werkstukken ook nog glazuren tijdens de masterclass, dan kun je voor een meerpijs van €5,- of €10,- de Mayco Stroke en Coat glazuren gebruiken die ik bij me heb. De ervaring heeft echter geleerd dat daar niet veel tijd voor over blijft. Eventueel glazuur mee naar huis nemen kan ook. Voor €5,- krijg je twee kleuren mee in kleine bakjes. Voor €10,- het dubbele. (= ongeveer inkoopsprijs)

KOSTEN: Ik reken voor een masterclass van twee dagen €210,- per persoon (incl. 21% BTW).
Dit is inclusief koffie, thee, koekjes, lunch (drie belegde broodjes van de bakker in Wanroij), ontwerp-materiaal, klei (vooraf gerolde platen klei, 4 en 7 mm).

De masterclass gaat door vanaf 4 deelnemers met een maximum van 8 personen. (indien corona-afstand-regels dan maximum 6 personen)

INSCHRIJVEN: Mail met je gegevens (volledige naam, adres, telefoonnr.) en maak het inschrijfgeld van €35,- op IBAN rekeningnr.: NL39 RABO 01595 40 976 t.n.v. C.E.C. Peeters onder vermelding van ‘inschrijving masterclass met de juiste datum + je naam’. Wanneer ik het inschrijfgeld binnen heb sta je ingeschreven.
Ik mail je hiervan nog een bevestiging.

Als de cursus om welke reden dan ook van mijn kant niet doorgaat krijg je je inschrijfgeld terug, bv bij te weinig inschrijvingen of corona maatregelen, dat probeer ik je uiterlijk twee weken voor de cursusdatum te laten weten.
Als je zelf om welke reden dan ook zelf de cursus af moet zeggen, dan krijg je je inschrijfgeld terug mits de afzegging uiterlijk een week vóór de cursusdatum binnen is.
Ongeveer twee weken voor de cursusdatum stuur ik je nog een herinneringsmailtje met alle info over de masterclass op een rij. Als je wilt stuur ik je een factuur.

PROGRAMMA TWEEDAAGSE MASTERCLASS SCHARNIEREN:
Dag 1
09.30h Ontvangst met koffie en koekjes, start presentatie en demonstratie
10.30h aan de slag met de vingeroefening
12.30h lunch (laat je even weten of je speciale dieet wensen hebt?)
13.00h starten met ontwerp en uitwerking eigen project
16.15h opruimen/poetsen, inpakken
16.30h afronding dag 1

Dag 2
09.30h Ontvangst met koffie en koekjes
10.00h verder aan de slag
12.30h lunch
13.00h verder aan de slag
16.00h fotoshoot + bekijken en bespreken van elkaars werk
16.15h opruimen/poetsen, inpakken
16.30h afronding

INSCHRIJVEN OF MEER INFO:  info@carolinepeeters.nl   of  +31 (0)6-38813484

VOOR INFO OVER KUSSENS IN KLEI: KLIK HIER