DAG 3: MIJN HUIS IS MIJN WERELD

mei 12, 2022 | mijn huis is mijn wereld, speciale projecten

5 mei 2022

Vandaag zijn we gaan kijken hoe we de verschillende kunstwerken zouden kunnen gaan samenvoegen tot één geheel. Geïnspireerd door een gedicht van PLINT heb ik voorgesteld een slingertouw te maken. 

‘Alles waar ik van hou, bind ik aan mijn slingertouw.

Alle objecten worden aan een groot dik touw geregen en vormen zo een grote slinger die in het groen in de tuin neergelegd kan worden. Tussen de kunstwerken kunnen nog kleinere objecten als kralen, bollen, kokers etc gemaakt worden. Sommige mensen hebben hun werkstuk vandaag al helemaal afgerond, uitgehold, gat erin en geglazuurd: er wordt super hard gewerkt!

 

Zeker door nieuwkomer Reina, die geflankeerd door Claudia en Fenna in één middag een mooie bol met vlinders gemaakt heeft. Leuk weer een nieuw gezocht en enthousiaste helpers. Reina ging eigenlijk een bloem maken, maar was zo onder de indruk van de mooie bol die ze gemaakt had in de gipsmal, het leek wel een holletje, waar je fijn in kunt wonen. Ze heeft de bol een deel open gelaten en een paar vlinders en blaadje erop gemaakt. Komende sessie gaat ze fijn glazuren. O ja, niet vergeten om er aan weerszijde gaten in te laten maken voor het touw!

Jan was gelukkig ook weer van de partij. Hij kan niet veel zeggen, maar laat wel met alles wat hij in zich heeft weten dat hij het heel fijn vindt om te komen kleien.  Deze middag kreeg hij hulp van Fatima, een vrijwilliger die ons de komende tijd komt helpen, superfijn. Nou dat klikte wel. We hadden wat nieuwe gereedschappen uitgeprobeerd om te kijken of er met deze manier van vasthouden misschien wat meer kracht uit de hand van Jan te halen valt. Op zich ging dat wel aardig, maar nog niet ideaal. We proberen komende tijd nog t een en ander uit. Zijn werk heeft nu een flink gat gekregen, voor t touw, een mooie toevoeging aan de vorm. De foto van een wespennest hebben we er bij gepakt als inspiratie. Het werk krijgt allemaal gaatjes en openingen. Als een soort spons. Wordt fantastisch.

Marietje en mevr. M zijn flink aan het glazuren geslagen, dat was wel een klusje waar ze zin in hadden. Hun werkstuk is nu zover klaar om te gaan drogen. Volgende sessie een mooie bol maken?

De kandelaar van Joke wordt ook helemaal geweldig. De kaarsen krijgen een echt vlammetje! 

We hadden ook nog een nieuwe Rietje die aan kwam lopen. Die had alleen ‘niks met klei’ , dus die heeft heerlijk zitten kleuren en van het gezelschap genoten. Wie weet kunnen we haar de volgende keer wat laten glazuren? Dat is ook een soort kleurwerk toch?