MIJN HUIS IS MIJN WERELD: DAG 4

mei 19, 2022 | mijn huis is mijn wereld, speciale projecten, workshops en masterclasses

12 mei 2022

Elke week is het weer een verrassing welke samenstelling de groep heeft. Wie er van de bewoners kan en wil komen. En welke vrijwilligers er kunnen en willen komen! Vandaag was Rietje weer terug, zij werd heel goed geholpen door Diego, een jonge vrijwilliger. Hopelijk zien we hem nog terug! Van de bewoners was er maar een klein clubje, Lenie, Joke én nieuwkomer Reina waren er niet bij. Zouden ze het toch niet zo leuk vinden? Lastig achterhalen wat de reden is waarom ze niet zijn gekomen. Gelukkig waren Jan, Marietje en mevrouw Mol wel weer van de partij. De harde kern zeg maar! 

Jan heeft samen met vrijwilliger Fatima zijn werk uiteindelijk tóch uitgehold. En heel veel gaatjes gemaakt, van buitenaf, als een soort wespennest. Ziet er heel mooi uit. Marietje heeft met derde dochter Hannie (die in de plaats van tweede dochter Riet was gekomen) een bol versierd met beestjes en bloemetjes, voortbordurend op het thema van haar tulpenpot. Werkt goed met die bollen. Mevrouw M heeft met hulp van Annie ook een conus vorm gemaakt en versierd. Dat worden mooie kralen aan het slingertouw!  

HOE RUIKT JOUW HUIS?

Om een beetje te nostalgieren had ik een doosje 4711 doekjes open getrokken. Deze geur doet me altijd heel erg denken aan mijn bonma. Ik kreeg zo’n doekje dan voor in de auto, tegen de misselijkheid. Veel mensen herkenden dat. Hoewel sommige het ook helemaal geen lekkere geur vonden! Komende sessie wil ik proberen meer geur-snuffel momenten te introduceren. Kijken of we wat meer deelnemers aan de praat krijgen. Ik heb verschillende geuren uitgezocht. Ben benieuwd of mensen ze herkennen. 

We hebben overleg met de tuinman gehad. (Cornee volgens mij) En een plek bekeken waar het slingertouw kan komen. Cornee heeft nog grind liggen, wij zorgen voor worteldoek. Dan maken we een padje waar het slingertouw op kan liggen. Tussen de hosta’s en de hortensia’s door. Keimooi!!