MIJN HUIS IS MIJN WERELD: DAG 6

jun 9, 2022 | mijn huis is mijn wereld, speciale projecten, workshops en masterclasses

3 juni 2022

Het loopt allemaal op rolletjes. Alsof er geen twee weken maar twee dagen tussen nu en de vorige keer heeft gezeten. De mensen zijn zo blij om aan te schuiven en aan de slag te gaan. Het voelt voor allemaal vertrouwd en fijn hier bij elkaar te komen. Een heel fijn clubje!

De meesten hebben hun grote stuk al af en gaan verder met het maken van kralen (bollen) en kokers die straks tussen de elementen geplaatst kunnen worden. Vandaag had iedereen een enorme lust en energie om aan het werk te gaan. Rietje is een bol aan het bekleden met rolletjes, geïnspireerd op foto van een termietennest. Met twee handen was ze volop aan het kneden, rollen en plakken: fantastisch. Dat is ook wel anders geweest, dat ze liever aan het kijken was, maar vandaag had ze goede handen! Zelfde voor mevrouw M. In een gipsmal heeft ze zelf een hele bol gemaakt, dat wordt een mooie kraal.

Jos is ook druk bezig geweest met zijn bol van vorige keer. Perfectionist is het. Alles moet strak en glad. Er komen gaatjes in de bol waar na de stook schroeven in gelijmd gaan worden. Keigoed idee! Het is wel een echte creatieveling hoor, die Jos. Hij maakt, om zijn fijne motoriek te trainen, armbandjes, van mooie kralen, die worden bij de kapper in Brunswijck verkocht. Ik mocht er eentje uitzoeken, omdat hij een speld wilde hebben voor zijn rijgsels. En als in een goede vriendschap moet je niet zomaar iets scherps aan elkaar geven, dat snijdt in de relatie, en dat moet natuurlijk niet!

Miranda (de kunstcoördinator van Brunswijck en initiator van het project) heeft eindelijk haar werkstuk,  weer op kunnen pakken. Ze was er dag 1 mee begonnen, maar het lukte niet om er verder mee te gaan door alle dingen die tijdens de workshopmiddagen geregeld en gedaan moesten worden. Maar vandaag was er rust: haar schelpvorm heeft toffe gaatjes gekregen, net een soort koraal. Prachtig. Ondertussen heeft naast Miranda, Jan zijn werk ook een heel eind kunnen kleuren, net als Lenie. De boomstronk van Lenie staat nu te drogen in mijn atelier. Jan zijn werkstuk was absoluut nog niet klaar, daar wilde hij heel graag nog aan verder! Volgende keer even goed laten weten dat hij, ook al is het werkstuk klaar, gewoon nog mag blijven komen, hij geniet er echt van iets met zijn hand(en) te doen!