MIJN HUIS IS MIJN WERELD: DAG 7

jun 16, 2022 | mijn huis is mijn wereld, speciale projecten, workshops en masterclasses

10 juni 2022

Vandaag even de focus op alle mooie werkstukken die gemaakt zijn. (We waren eigenlijk  gewoon vergeten foto’s te maken op dag 7). De meeste werkstukken hebben nu één stook gehad. De werkstukken worden nog met eigen glazuren bijgewerkt en/of overschilderd zodat alles goed in de glazuur zit, mooi glad is en dus tegen weer en wind kan. Er staan er nu al een paar, voor de hoge stook (1220 graden), in mijn oven.

Het touw is binnen. Supermooi. Misschien moet het nog wat dunner. Niet alle gaten zijn groot genoeg uitgevallen en het gat groter schuren is niet te doen als het werk eenmaal gebakken is. Maar het geeft wel een fantastisch beeld alle kunstwerken zo op een rij, met dat touw erbij!

Nog even een organisatorische constatering: Er was weer een aantal mensen niet op komen dagen voor de keramiek middag. Het blijkt dat er zelfs mensen andere activiteiten met activiteiten begeleiders aan het doen waren terwijl wij eigenlijk op ze zaten te wachten. Of er was een bezoek aan de opticien/psycholoog/dokter gepland terwijl deze activiteit voor de mensen al weken gepland staat op deze middag. Soms lijkt het wel of niemand buiten het atelier weet dat we hier mee bezig zijn. het heeft natuurlijk met de onderbezetting van de zorg te maken en alle wisselingen binnen zo’n team, dan verdwijnt er wel eens informatie met alle overdrachten. Is wel jammer. We zijn aan het bedenken hoe je dit zou kunnen voorkomen. Bijvoorbeeld door vooraf of bij de eerste workshop van een reeks, de bewoners een kaart o.i.d. mee te geven, die ze in hun kamer hangen, met hierop alle data, en een QR code naar het blog. Zodat iedereen ziet wanneer er een workshop is als ze meneer/mevrouw oppikken. En ook familie kan dan zien wanneer er iets gepland staat en in het blog lezen en kijken hoe het gaat met het project, waar vader/moeder/man/vrouw/broer/zus aan mee doet, wat er allemaal gebeurt. Sowieso een goed idee, die QR code, kunnen we nu al mee beginnen, ik ga ‘m meteen maken!