MIJN HUIS IS MIJN WERELD: DAG 8

jun 23, 2022 | mijn huis is mijn wereld, speciale projecten, workshops en masterclasses

 16 juni 2022

Wie waren er deze keer: Jos, Jan, Marietjes, Rietje, Mevrouw M, en Joke! Helpende handen: Riet, Miranda en ik. Voor het eerst met twee bewoners per helpende hand. Gelukkig was Jos er ook. Hij wilde Jan wel helpen als dat nodig was. 

Mevrouw Mol heeft lekker zitten schilderen de hele middag, kan ze keigoed. We zijn weggeef cadeautjes aan het maken (wie klaar is met zijn grote werkstuk dan) en mevrouw M heeft al een paar exemplaren van kleur en decoraties voorzien. Het worden kaarsenhouders in de vorm van huisjes, maar niet verklappen, is nog geheim.

Joke was er ook weer. Ze heeft de laatste hand gelegd aan haar kandelaar. Wel met heel veel pijn in haar arm, maar ze heeft toch zelf echt regelmatig de kwast opgepakt. En mij goed verteld wat ik moest doen.

Jan heeft zijn werkstuk klaar verklaard en is verder gegaan met de bol van Marcia, rondjes van worstjes maken en die erop plakken en meppen, worstjes maken is lastig, maar krasjes, slib erop en de rondjes erop meppen, dat gaat goed. Het viel me alleen op dat als Jan ‘n rondje tekent deze niet rond worden, maar een streep. Is dit nou omdat hij er iets anders van wil maken of dat het hem niet lukt een rondje te tekenen? Maakt niet uit: de worstjes klei worden vakkundig op de bol getimmerd en zitten goed vast!

De kapster kwam nog even binnenlopen, even kijken wat we toch allemaal aan het doen waren. Had ze al veel over gehoord. Iemand van de technische dienst kwam ook nog even zaken doen met Jos, armbandjes bestellen. Jos maakt die en verkoopt ze, o.a. bij de kapster in het huis. 

De eerste werkstukken zijn al helemaal klaar, twee keer gestookt incl glazuren. Ik ben heel tevreden. Het worden echt mooie stukken zoals je kunt zien in de bovenste rij foto’s. Ik neem ze vanmiddag (23 juni) mee om te laten zien. Dan is het alweer de laatste keer, we gaan na afloop met z’n allen samen eten in de tuin. Miranda laat chinees komen. Dat wordt gezellig!

De feestelijke plaatsing van het kunstwerk staat gepland op 21 juli om 15.00h. Je bent van harte welkom te komen kijken!